Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναπτερώνεται το ηθικό των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών

Αναπτερώνεται το ηθικό των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών

0
astinomia-dimotiki
 

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την ένταξη τους στην Ελληνική Αστυνομία. Ποια είναι τα κριτήρια

 

Εννέα Ξανθιώτες ετοιμάζονται να δώσουν τον δικό τους αγώνα για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Σώμα

 
 
Απάντηση στην αγωνία 9 Ξανθιωτών της Δημοτικής Αστυνομίας και 3.000 περίπου στην υπόλοιπη Ελλάδα έδωσε η κοινή υπουργική απόφαση (κ.υ.α.) από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, που υπεγράφη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
Η απόφαση αυτή καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, καθώς και τις διαδικασίες αξιολόγησης και ένταξής τους στην Ελληνική Αστυνομία.
 
Ποιά είναι τα προσόντα που θα αποτελέσουν το εισιτήριο τους για την ένταξη στο σώμα;
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, οι προς ένταξη δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα προσόντα για να ενταχθούν στο Σώμα. Ενδεικτικά αυτά είναι:
*Η κατοχή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στην κ.υ.α.
*Να μην υπερβαίνουν το 45ο έτος και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
*Να είναι υγιείς και να διαθέτουν κατάλληλα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα.
*Να έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,65.
*Να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για ποινικά αδικήματα, τα οποία ρητά αναφέρονται στην κ.υ.α, καθώς και να μην έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για παραπτώματα που επισύρουν προσωρινή ή οριστική παύση και να μην τους έχει επιβληθεί τέτοια πειθαρχική ποινή.
 
Κ. Μητσοτάκης: «Η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη στην απόλυση»
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Έχω τονίσει με κάθε ευκαιρία ότι η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη στην απόλυση. Το πρόγραμμα κινητικότητας πρωτίστως θα αξιοποιηθεί για να μετακινηθούν υπάλληλοι σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στο Δημόσιο και κατά συνέπεια σε κάθε πολίτη. Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διαδικασία επανατοποθέτησης κάθε υπαλλήλου σε νέα θέση, διασφαλίζεται από την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».
 
Αλ. Κυριακίδης: «Καλά τα νέα για τα παιδιά της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν μείνει ουσιαστικά στο δρόμο»
«Ευτυχώς είχαμε καλά νέα για τα εννέα άτομα που στελέχωναν την Δημοτική Αστυνομία και είχαν μείνει ουσιαστικά στο δρόμο. Η απόφαση της κινητικότητας πέρα από την ταλαιπωρία και την ψυχολογική καταπόνηση των υπαλλήλων, επέφερε τόσο έλλειψη εσόδων για τον Δήμο, όσο και κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων» αναφέρει στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομία, Αλέκος Κυριακίδης, και συμπληρώνει «σύμφωνα με την απόφαση ακόμη και να μην απορροφηθούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θα στελεχώσουν σωφρονιστικά ιδρύματα ή άλλες υπηρεσίες». Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της Δ.Α. Ξάνθης έχουν αρκετές ελπίδες για ένταξη τους στην Ελληνική αστυνομία καθώς κερδίζουν μόρια από την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…