Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τα ‘πε μ’ ένα τραγούδι!

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τα ‘πε μ’ ένα τραγούδι!

0
diamarturia mousikou3-web
 

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς παρουσίασαν για τα προβλήματα της μαθητικής τους κοινότητας… με μουσική και πολιτισμό

 

Οι νεαροί μαθητές διεκδίκησαν το δικαίωμα τους για εκπαίδευση γεμίζοντας το κέντρο της πόλης με μουσική

 diamarturia mousikou1-web
 
164 μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητική τους κοινότητα με τον δικό τους «μουσικό» τρόπο. Συγκεντρωμένοι λοιπόν, το μεσημέρι της Παρασκευής στο πάρκο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης γέμισαν το κέντρο της πόλης με νότες, χρώματα και νιάτα. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση είναι η έλλειψη καθηγητών μουσικής, η μεταφορά των μαθητών καθώς και οι ελλιπείς κτιριακές εγκαταστάσεις.
 
Αδιαφορία για τα Μουσικά Σχολεία;
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών Σχολείων πανελλαδικά πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις προκειμένου να επανδρώσει η πολιτεία τα σχολεία αυτά με εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας.
«Η εκδήλωση αυτή είναι στα πλαίσια εκδηλώσεων από την Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, κατά την οποία όλα τα μουσικά σχολεία στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που υπάρχουν» αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Κακάρας, και συμπληρώνει «ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει το σχολείο και να αναπτυχθεί ως του πρέπει. Πρέπει η πολιτεία να μπορέσει να επανδρώσει το σχολείο με εκπαιδευτικούς μουσικής παιδείας, αλλιώς θα χάσει τον χαρακτήρα του. Μακάρι, η πολιτεία να δει το πρόβλημα ουσιαστικά και σοβαρά, έτσι ώστε να μην αποθαρρύνει αυτή η κατάσταση τα παιδιά, που θέλουν να φοιτήσουν σε Μουσικά Σχολεία». Κλείνοντας ο κ. Κακάρας υπογραμμίζει ότι «καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, αλλά καλό θα ήταν η οικονομική κρίση να μην γίνει και κρίση αξιών».
Για τον αγώνα εξασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείο μίλησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης «Μάνος Χατζιδάκις», Σταύρος Κοκκινίδης. «Το μουσικό σχολείο είναι κύτταρο διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Ακόμα και ο τρόπος διαμαρτυρίας παράγει πολιτισμό. Επί ένα και πλέον μήνα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων μαζί με την Διεύθυνση επιχειρήσαμε σε όλους τους αρμόδιους, σε όλους τους τόνους να πούμε ότι η μεταφορά του σχολείου μας είναι μια εξειδικευμένη περίπτωση και θέλει μια άλλη μέριμνα, καθώς το σχολείο έχει διευρυμένο ωράριο, οι μαθητές έχουν διαδημοτική μετακίνηση και επιπλέον, μεταφέρουν μαζί με τις τσάντες τους και τα μουσικά τους όργανα. Η λύση που επέλεξαν όμως απορρίπτει το σχολείο και θέτει σε κίνδυνο τους μαθητές κατά την μεταφορά. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Το μόνο που ζητάμε είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκινίδης και συμπληρώνει «πέρυσι όλες τις κινητοποιήσεις και όλες τις μουσικές μας εκδηλώσεις τις κάναμε από ιδιωτικούς χορηγούς. Δεν μας έδωσαν ούτε ένα ευρώ. Όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι όσες ανακαινίσεις σπιτιών και να κάνουν και όσα φεστιβάλ και να διοργανώσουν η στάση τους θα κρίνεται στο μουσικό σχολείο Ξάνθης. Κλείνοντας θέλω να σημειώσω ότι η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν την ραχοκοκαλιά κάθε προηγμένης κοινωνίας».
Τέλος, να αναφέρουμε ότι δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των μαθητών έκανε και η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία με την σειρά της κατέθεσε τα αιτήματα της.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…