Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

0
brownies-pagoto

Για το μπράουνις

-275γρ. Κουβερτούρα, σε κομματάκια

-175γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-4 αβγά

-125γρ. ζάχαρη

-100γρ. Φαρίνα

Για τη διακόσμηση

-500 γρ παγωτό Καϊμάκι

-1 κεσεδάκι βατόμουρα

-ζάχαρη άχνη

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα μέσα στο ελαιόλαδο.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη, αδειάζετε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …