-8 κ. σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 μεγάλο αυγό
-220 γρ. φράουλες
-1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-1 ½ φλιτζάνι βρώμη
-1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κ. γλ. αλάτι
-½ κ.γλ. μπέικινγκ σόδα
-¼ κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ
-¾ φλιτζανιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε λαδόκολλες σε δύο ταψιά και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός στη μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 1 λεπτό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μπέικινγκ σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σιγά σιγά, με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ενσωματώνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και το αυγό.
Προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε, να πάνε παντού.
Με τη ζύμη, πλάθουμε τα μπισκότα μας (θα βγουν περίπου 16-18 μπισκότα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα τα αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Απομακρύνουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν τα σερβίρουμε.