Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόπιτα με φέτα και μυζήθρα

Σπανακόπιτα με φέτα και μυζήθρα

0
spanakopita
 
1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
1½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
150 γρ. φέτα σε τρίμματα
150 γρ. τριμμένη μυζήθρα
3 φλιτζ. γάλα φρέσκο
5 μεγάλα αυγά, βιολογικά κατά προτίμηση
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 190οC στις αντιστάσεις. Βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν το νερό τους. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να πιει όλα τα υγρά του σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε απαλά τη σπανακόπιτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…