Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πικάντικο λαχανόρυζο με τζίντζερ και κολοκύθα

Πικάντικο λαχανόρυζο με τζίντζερ και κολοκύθα

0

-800 γραμμάρια λάχανο άσπρο χοντροκομμένο

-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 καρότα μεγάλα (το ένα  το τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και το άλλο σε ροδέλες)

-½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια

-½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια

-½ πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φετάκια

-½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια

-1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε χονδρά κομμάτια  με τη φλούδα της

-150 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

– 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, περίπου 1 εκατοστό, τριμμένο

-1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

-5-6 μεγάλα κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα

-250 γραμμάρια ελαιόλαδο

-120 γραμμάρια ρύζι για σούπες

-400 γραμμάρια (1 κονσέρβα) ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα

-1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

-Αλάτι,  Πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί και να γυαλίσει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα, την κολοκύθα, τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε  μέχρι να δούμε να πέφτει ο όγκος τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, καθώς επίσης και μισό φλιτζάνι νερό. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δούμε το λάχανο, τις πιπεριές και τα καρότα να έχουν μαλακώσει αρκετά.

Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέσα στο φαγητό μας. Προσοχή στο νερό!! Τα λαχανικά από μόνα τους βγάζουν ούτως ή άλλως νερό. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ νερό εξ΄ αρχής γιατί μπορεί το ρύζι να βράσει και να μην καταφέρει να το πιει όλο, όσο υπάρχει στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να προσθέσουμε νερό στη συνέχεια αν δούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο. Βράζουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει, να απορροφήσει όλα τα υγρά και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…