-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο με αλεύρι ολικής άλεσης
-ελαιόλαδο για τα φύλλα
-2 κ.σ. σουσάμι για τα φύλλα
Υλικά για τη γέμιση
-300 γρ. χαλβά με ταχίνι, γεύση βανίλια
-180 γρ. ταχίνι
-6 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ κανέλα
-χυμό από 1 λεμόνι
-150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ θρυμματίζουμε το χαλβά. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά σε πηχτή γέμιση.
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 2 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.