-800 γρ μοσχαρίσιο κιμά
-1 ½ κγ αλάτι
-½ κγ πιπέρι
-1 κγ κύμινο
-2 κσ ελαιόλαδο
-2 κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κσ μουστάρδα Dijon
-50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
-1 αυγό
-4 φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο και θρυμματισμένο
-9 φύλλα λαζάνια ζεματισμένα
-400 γρ σάλτσα ντομάτας χωρίς πολλά υγρά
-150 γρ ένταμ τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί
Στο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κίμινο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τη μουστάρδα, 50 γρ κεφαλοτύρι και το αυγό. Προσθέτουμε την ψίχα από το μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί, ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά – 1 ώρα. Το τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, το πλάθουμε σε λουκάνικο και το τυλίγουμε με το χαρτί σφιχτά. Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Ζεματάμε σε βραστό, αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 20¨ δευτερόλεπτα (ίσα να μαλακώσουν) και τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν (ανάλογα την εταιρία μπορεί να είναι πιο εύθραυστα, γι αυτό τα ζεματάμε ένα-ένα).
Τα στρώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί (σαν φύλλο) να καλύπτει λίγο το ένα το άλλο. Απλώνουμε πάνω τους 120 γρ σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε 100 γρ ένταμ και τοποθετούμε το ρολό του ψημένου κιμά από πάνω. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τα τυλίγω σε ρολό (κλείνουμε και τις άκρες), το βάζουμε στο ταψί, ανοίγουμε το χαρτί, απλώνουμε στη βάση και πάνω του 280 γρ σάλτσα και 50 γρ τριμμένο ένταμ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα κι αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία, το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.