200 γραμμ. αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
200 γραμμ. τριμμένη παραμεζάνα ή άλλο τυρί με έντονη γεύση
1 αυγό
1 κιλό πατάτες
8 σκελίδες σκόρδο
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ρίχνετε το αλεύρι σε μπολ, μαζί με τις 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια απαλή και λεία ζύμη. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 40 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 200 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. To απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε τις πολτοποιημένες πατάτες, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, το αυγό και την παρμεζάνα. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Την κόβετε σε δισκάκια, προσθέτετε ,ια δόση από τη γέμιση, την πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και πιάνετε τη ζύμη , «τσιμπητά» με τα ακροδάχτυλά σας, για να ανασηκώσετε τα άκρα της. Εναλλακτικά τοποθετείτε τα δισκάκια σε πυρίμαχα φορμάκια για brownies. Ψήνετε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 30 λεπτά.