Σχόλια 16/7/13

0
Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με το πάσο σας σύντροφοι, η χώρα δε βιάζεται…
 
 
Δυνάμωσε η Eurobank
 Ήταν ένας γάμος έκπληξη. Και μάλιστα διπλός! Η Eurobank (με τη βοήθεια βέβαια του ΤΧΣ) απέκτησε την Proton Bank αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Έτσι, με τον διπλό αυτό «γάμο» η Eurobank κατέστη η τέταρτη μεγάλη Τράπεζα της χώρας, μετά την Εθνική, Πειραιώς και Άλφα. Μετά από την εξέλιξη αυτή το τραπεζικό τοπίο αρχίζει και παγιώνεται πλέον και το παιγνίδι θα γίνεται από λίγους μεγάλους παίκτες.
Αυτονόητο είναι πλέον ότι υποκαταστήματα θα κλείσουν, υπάλληλοι θα βγουν γρηγορότερα σε σύνταξη και γενικώς θα γίνει μια ανακατανομή καταστημάτων και προσωπικού.
«Ε»
 
Θα ενταχθεί
 Πολύ φασαρία, απεργίες και ταλαιπωρία για τους δημοτικούς αστυνομικούς. Οι οποίοι δεν απολύονται οι άνθρωποι. Εντάσσονται απλώς στη δύναμη της ΕΛΑΣ και θα ασκούν τα ίδια περίπου καθήκοντα που ασκούσαν.
Άρα που είναι η αιτία της τόσης φασαρίας; Μήπως γιατί φεύγουν από τους δήμους; Αυτό τους πειράζει; Που θα έχουν άλλον υπεύθυνο; Μυστήρια πράγματα.
Και οι δήμαρχοι γιατί τόση φασαρία; Για άλλα κι άλλα, φωνή δε βγάζουν, τώρα ξεσηκώθηκαν!
Όπως οι βουλευτές. Που βλέπουν δικούς τους ψηφοφόρους να απολύονται! Και διαμαρτύρονται. Για τους 1.300.000,00, κανένας τους δεν έβγαλε τσιμουδιά. Για τους πελάτες τους όμως, κάνουν τα πάντα. Όλοι οι βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα για να μην ξεχνιόμαστε…
«Ε»
 
Μόνο λόγια
 Κανένας δήμαρχος δεν πρόκειται να παραιτηθεί όπως απειλούν κάποιοι, σημειώστε το. Μάλιστα μεταθέτουν την παραίτησή τους για το Σεπτέμβριο…
Αλήθεια πιστεύουν ότι οι δημότες θα συνταχθούν μαζί τους; Κάθε άλλο! Καταλαβαίνουν ότι καλύπτουν δικά τους παιδιά και τίποτε άλλο. Τα άλλα είναι δικαιολογίες για το πόπολο.
Όμως τους πήραν είδηση και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Ας παραιτηθούν, ας πάνε σπίτια τους. Καλό θα κάνουν στους δήμους τους όσοι το κάνουν. Αλλά είμαστε βέβαιοι πως δεν θα κάνουν τίποτε, ούτε παραιτήσεις, ούτε άλλο τι.
-Μόνο λόγια για κατανάλωση…
«Ε»
 
Πολλά σκουπίδια στην πόλη
 Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη είναι πλέον απερίγραπτη. Όλη η πόλη σχεδόν. Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια κάθε μορφής και είδους.
Και φάνηκε για άλλη μια φορά προχθές με την νεροποντή. Στα φρεάτια ομβρίων οι σχάρες είχαν κλείσει από τα μεταφερόμενα σκουπίδια! Η εικόνα είναι τραγικά απαράδεκτη. Και πάντα, ακούγεται η μόνιμη επωδός: «Δεν έχουμε προσωπικό!»
Και πώς να έχει όταν από τους προσλαμβανόμενους μέσω της καθαριότητας για να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους, λίγο αργότερα οι περισσότεροι πάνε στα γραφεία;
Η πρόσφατη καταγγελία του Πούλιου ήταν σωστή και βέβαια κανείς από την πλειοψηφία της πλευράς Στυλιανίδη δεν είπε τίποτε. Μούγκα. Και τι να πουν; Αφού οι ίδιοι εφαρμόζουν το «κόλπο» αυτό για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους;
Η υπόθεση πλέον έχει αποκτήσει και προσωπικό χαρακτήρα. Οι της πλειοψηφίας δημοτικοί σύμβουλοι δεν ντρέπονται όταν κυκλοφορούν σε μια πόλη γεμάτη από πεταμένα σκουπίδια στους δρόμους; Τόση αναισθησία λοιπόν;
«Ε»
 
Έλεγχος στα νοσοκομεία από ιδιώτες
 Σε ιδιώτες προσανατολίζεται να αναθέσει το Δημόσιο τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.
Αυτό προανήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης: «Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός υγείας πρόσθεσε ότι επιτέλους θα πρέπει στην Ελλάδα να σταματήσουμε να μαλώνουμε για τα αυτονόητα, και να εφαρμόσουμε πρακτικές που άλλες χώρες έχουν δοκιμάσει με επιτυχία στον τομέα της υγείας για τον εξορθολογισμό των δαπανών…
 
Σε εύλογο χρόνο…
 Σε «εύλογο χρονικό διάστημα» θα διαλυθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε το συνέδριο του κόμματος, όπως πολύ προσεκτικά διατυπώθηκε στο τελικό κείμενο των αποφάσεων.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη με το εντυπωσιακό 74,7%, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις από τους Π. Λαφαζάνης Α. Νταβανέλο, και τη σφοδρή επίθεση του Μανώλη Γλέζου, για την πρότασή του να αυτοδιαλυθούν οι συνιστώσες και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα.
Τελικά στο συνέδριο επικράτησε μεν η άποψη Τσίπρα, αλλά με συμβιβασμό των δύο απόψεων δεν οριστικοποιήθηκε το «πότε».
Η διατύπωση «εύλογο χρονικό διάστημα και μετά από διαβούλευση» υποδηλώνει ότι θα περάσει πολύς χρόνος ακόμα για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα κόμμα με ενιαία γραμμή και θέσεις σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τόπο…
 
Διλήμματα
 Δίλημμα στους πολίτες αν προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, έθεσε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ή ακόμη εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Παράλληλα σημείωσε ότι «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο». Και προσθέτει: «Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ….Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.
Σωστά όλα αυτά αλλά θα δούμε και θα κρίνουμε τον «απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο» του πρωθυπουργού. Είδαμε πώς έκανε τις προσλήψεις στο Μουσείο Ακρόπολης όταν ήταν υπουργός…
 
 Π.Καψής: «Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών»
 Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης με μια παλιά ελληνική και χιλιοπαιγμένη ταινία και συνεχίζεται με επαναλήψεις παλιών εκπομπών και ντοκιμαντέρ. Έφυγε μεν το μαύρο από την οθόνη, όμως απέχουμε ακόμα πολύ απ’ το να αρχίσει να παράγει πρόγραμμα ο νέος φορέας, ενώ έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι συνδικαλιστές σκληραίνουν τη στάση τους και αρνούνται κάθε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Π. Καψή.
«Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης» με τους εργαζόμενους, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς αυτούς.
«Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», είπε σχετικά με τον διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».
 
49 δήμαρχοι ζητούν ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους
 Να επεκταθεί χρονικά η ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους που έληξε τον Οκτώβριο του 2012 ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών 49 δήμαρχοι όλης της χώρας.
Στην επιστολή τους οι 49 δήμαρχοι ζητούν επίσης την «επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν και εφαρμόζονται σε οφειλές που έχουν οι Έλληνες πολίτες προς το κράτος και για τις οφειλές προς τους Ο.Τ.Α.».
Μεταξύ των 49 δημάρχων είναι και ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου
Μ.Ξ.
 
Ανεβαίνει κι άλλο το «θερμόμετρο» στην κοινωνία
 Μπορεί ακόμη να μην ταλαιπωρηθήκαμε από καύσωνα του καλοκαιριού όμως επέρχεται κύμα κοινωνικού «καύσωνα» με κινητοποιήσεις και κοινωνικό αναβρασμό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση που συνεχίζει την τακτική των ξαφνικών απολύσεων και καταργήσεων δομών εν μια νυκτί σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό απολύσεων από το Δημόσιο προκειμένου να πάρει τη δόση. Μπορεί ο ιδιωτικός τομέα να έχει την πρωτοκαθεδρία στις απολύσεις και να μετρά 1,3 εκ. ανέργους όμως οι απολύσεις είναι απολύσεις, Άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, νοικοκυριά καταρρέουν…Όλα αυτά είναι πληγές και παράπλευρα θύματα μια ανάπτυξης που όλο περιμένουμε και δεν έρχεται ποτέ. Πόσους ακόμη θα «φάει» ο Μινώταυρος της Ανάπτυξης;
Μ.Ξ.
 
Επέτειο εισβολής με Χ.Α.
 Ποικιλοτρόπως, αλλά πάντως όχι θετικά, σχολιάστηκε η παρουσία της Χρυσής Αυγής με διακριτικά, μαύρα μπλουζάκια και μορφή τάγματος στην εκδήλωση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, που οργάνωσε ο σύλλογος Κυπρίων της πόλης μας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τη Χ.Α. να κάνει αισθητή την παρουσία της καθ’ όλη τη διάρκεια του τελετουργικού, τη Λειτουργία και τη δέηση στο «άλσος των Αγνοούμενων» στο δήμο Αβδήρων.
Από το σύλλογο και όλους τους παριστάμενους υπήρξε ανοχή πάντως στην παρουσία των μελών του νεοναζιστικού κόμματος, ενώ να σημειωθεί ότι και στην περσινή επέτειο η ΧΑ ήταν παρούσα στις εκδηλώσεις των Κυπρίων της Ξάνθης.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…