Σχόλια 10/7/13

0
Πολύ-δωρα στην Χρυσή Αυγή!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Η αλήθεια
 
Είναι γεγονός, η αλήθεια σ’ αυτόν τον τόπο, την Ελλάδα, δεν αρέσει, δεν την θέλει κανείς, δεν ακούγεται ευχάριστα, δεν χαϊδεύει τα αυτιά.
Έτσι, μετά τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς φύλακες που απολύονται, σειρά έχουν οι κηπουροί και τα διάφορα συνεργεία των δήμων.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όποιος θέλει τη δέχεται και όποιος θέλει δεν τη δέχεται.
Εμείς την είπαμε και αμαρτία δεν έχουμε.
«Ε»
 
Έρχονται αλλαγές
 Σχεδόν σίγουρο. Ότι ξέραμε μέχρι τώρα για τους δήμους δεν θα είναι ίδιο πλέον. Θα έχουμε ριζικές αλλαγές στη δομή και τη διάρθρωσή τους.
Έτσι, θα υπάρχει μείωση προσωπικού, αλλαγή νοοτροπιών διοίκησης και αξιολόγηση προτεραιοτήτων π.χ. συλλογή σκουπιδιών από ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ.
Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες αλλά και αναγκαίες και σταδιακά, χωρίς σημαντική κρατική οικονομική ενίσχυση που διασπαθίζονταν δεξιά –αριστερά σε άσχετες πρωτοβουλίες ή ύποπτες δράσεις.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αλλάξει και πολύ μάλιστα.
«Ε»
 
 Αλλαγές και στα πρόσωπα
 Και βέβαια, για να υλοποιηθούν οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να γίνουν, πρωτίστως, αλλαγές στα πρόσωπα!
Κι αυτό είναι το πρώτο, σημαντικό και ζητούμενο. Αλλαγές με το παλιό προσωπικό, δύσκολα θα γίνουν. Οι καιροί θ’ απαιτήσουν απ’ όλους όσους θ’ ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να λησμονήσουν τις κακές συνήθειες και νοοτροπίες του παρελθόντος. Κι αυτό γιατί η ζωή και οι ανάγκες αλλάζουν δραματικά και με ταχύτητα.
Αυτά λοιπόν τα πρόσωπα που θα εκφράσουν το νέο, το διαφορετικό, το μελλοντικό αναμένει ο Ξανθιώτης σε ΟΛΟΥΣ τους δήμους!
«Ε»
 
 Είμαι παρών, αλλά δεν δουλεύω!
 Ομολογώ πως αυτή η άποψη για απεργία «είμαι παρών στο γραφείο μου αλλά δεν εξυπηρετώ τον δημότη» πως με ξάφνιασε. Και βέβαια όχι ευχάριστα. Γιατί δεν την καταλαβαίνω, δεν την βρίσκω λογική.
Απεναντίας, θα την χαρακτήριζα προκλητική, διότι ο δημότης που πηγαίνει στο δημαρχείο, το βλέπει ανοιχτό αλλά τους υπαλλήλους να μην εξυπηρετούν λόγω της απόφασής τους, εξαγριώνεται, φωνάζει και διαπληκτίζεται μαζί τους.
Άρα, το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης δεν ωφελεί τον αγώνα των υπαλλήλων, άρα είναι ατυχής η επιλογή και λανθασμένη.
«Ε»
 
Οι υποψήφιοι
 Το Σάββατο 6 Ιουλίου η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ δημοσίευσε ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ με θέμα «Ποιοι δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν αυτές θα πραγματοποιηθούν το 2014».
Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ, ερωτήθηκαν για τις προθέσεις τους. Το ρεπορτάζ δεν στηρίχθηκε σε φήμες ή λόγια των καφενείων, οπότε οι δηλώσαντες έχουν και την ευθύνη των δηλώσεών τους και εάν θα τις πραγματοποιήσουν ή όχι.
Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέα άτομα, που δεν περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ. Όμως, κατά συντριπτικό λόγο οι περισσότεροι εξ’ αυτών θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στους τέσσερις δήμους του νομού.
«Ε»
 
Ανταπόκριση
 Μεγάλη η ανταπόκριση από το σχόλιο για τις πειραγμένες εξατμίσεις που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό μας φύλλο.
Μάλιστα μας τηλεφώνησαν από την περιοχή Σαμακώβ για να μας πούνε και το δικό τους βάσανο. Εκεί δε, επειδή υπάρχουν και οι ανηφόρες, το μαρσάρισμα αποδίδει ακόμη περισσότερο θόρυβο!
Φρίκη! Να μην μπορείς να έχεις ανοιχτά παράθυρα, αν και ο θόρυβος είναι τόσος που τα διαπερνά δυστυχώς και τα κλειστά!
Το όλο θέμα πέρα από την ευθύνη της Τροχαίας που δείχνει ανοχή στους νέους, είναι και θέμα Παιδείας και εν γένει κουλτούρας. Από τη στιγμή που απουσιάζουν αυτά τα δύο, άστα να πάνε…
«Ε»
 
Με τις ευχές μας
 Δύο νέα παιδιά, όμορφα και αγαπημένα, στις 27 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα, θα ενώσουν τις ζωές τους.
Ο Μπάμπης Μακέδης και η Ιωάννα Γούλα θα πορευτούν μαζί με τις ευχές των γονιών τους, των συγγενών και φίλων. Κουμπάρος στο Μυστήριο ο Αθαν. Εμμανουήλ.
Οι ώρες οι καλές, οι ώρες της χαράς και της ευτυχίας και βέβαια για τη μητέρα Γεωργία Μακέδη ιδιαίτερα.
«Ε»
 
Σειρά έχουν και οι αγροφύλακες
 Μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς συμβούλους, στο στόχαστρο της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα μπαίνουν και οι 8.000 αγροφύλακες της χώρας.
Οι αγροφύλακες, είχαν προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχαν καταργηθεί και απολυθεί επί ΠΑΣΟΚ, για να επανέλθουν με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και την επανασύσταση του σώματος της αγροφυλακής.
Η ΚΕΔΕ συμφωνεί με την διαθεσιμότητα των αγροφυλάκων, καθώς δεν κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκριτικά μάλιστα με τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Κι έτσι, οι αγροφύλακες που δημιουργήθηκαν επί Μητσοτάκη, θα καταργηθούν, όπως φαίνεται, από ένα άλλο Μητσοτάκη…
 
Τον Αύγουστο τα ευχάριστα για την εστίαση
 Λίγο πριν μπει ο Αύγουστος αναμένεται να έρθουν και τα ευχάριστα για τους επαγγελματίες της εστίασης, τους πελάτες τους και φυσικά και τους τουρίστες που θα βρίσκονται στη χώρα μας, αφού αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από τους δανειστές για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Η κυβέρνηση θεωρεί σχεδόν βέβαιο το «ναι» των δανειστών μας καθώς έχει γίνει επίπονη και μακρά διαπραγμάτευση επί του θέματος, όπως φαίνεται από τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Στις επόμενες δέκα ημέρες θα εξεταστεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και αν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου», είπε ο υπουργός. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί «πιλοτικά» για ένα εξάμηνο θα …κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ ποσό που στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα.
Το αν οι καταστηματάρχες θα κατεβάσουν τις τιμές τους είναι βέβαια άλλο θέμα, γιατί πολλοί είναι σίγουρο ότι θα βάλουν τη διαφορά του ΦΠΑ στην τσέπη…
 
 Με θέματα ρουτίνας…
 … ασχολήθηκε η Οικονομική επιτροπή κι αν δεν ήταν ο Δημήτρης Βορίδης να ζωντανεύει λίγο την συνεδρίαση σίγουρα θα τους έπιανε ο ύπνος (κάποιον μάλιστα δεν τα κατάφερε ούτε ο Βορίδης να τον κρατήσει …!). Το θέμα που είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον ήταν ο απολογισμός και ο ισολογισμός και κυρίως η πολιτική αποτίμηση. Φύλλο και φτερό έκανε όλους τους κωδικούς ο Βορίδης και όταν πήρε τις απαντήσεις από τους υπηρεσιακούς αποφάνθηκε ότι οι αριθμοί ευημερούν όμως οι δημότες όχι. Και δεν έχει άδικο. Μπορεί ο δήμος να εμφανίζει μια νοικοκυροσύνη όμως τα προβλήματα στην πόλη είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα.
Ειρήσθω εν παρόδω: Πότε επιτέλους θα μεταφερθεί το δημαρχείο; Με τα δοκάρια το κρατάνε να μην πέσει στα κεφάλια τους!!! Συντομεύετε γιατί το ταβάνι δεν αντέχει άλλο!
Μ.Ξ.
 
Μην ξεχνιόμαστε
 
Στην παρουσίαση του κάθετου άξονα στο δημαρχείο της Μύκης στη σύντομη εισαγωγή από πλευράς των πολιτικών αρχών της Περιφέρειας έγινε μνεία στη συμβολή του Σωκράτη Ξυνίδη, ως αν. υπουργού Ανάπτυξης για την προώθηση του έργου και τις δημοπρατήσεις τω μελετών. Ορθώς, όμως αν είναι να μνημονεύσουμε, είναι μεγάλη παράλειψη να μη θυμηθούμε τον αγώνα του Αχιλλέα Τσαρτσάρα για το έργο αυτό, ο οποίος άλλωστε ήταν και το δεξί χέρι του Σ. Ξυνίδη σε αυτή την προσπάθεια. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δε ζήτησε εύσημα, θεωρώντας ως μόνη και σημαντική ικανοποίηση την προώθηση των καταστάσεων και εργασιών για το έργο αυτό.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…