Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ικανοποίηση και… συγκρατημένη αισιοδοξία για το κολυμβητήριο

Ικανοποίηση και… συγκρατημένη αισιοδοξία για το κολυμβητήριο

0
kolymvitirio 1
Ξαναλειτούργησε μετά από 2,5 χρόνια που παρέμεινε κλειστό
 
Περισσότεροι από 300 κολυμβητές επισκέφθηκαν το χώρο στην 1η ημέρα λειτουργίας
 
Ικανοποίηση, συγκρατημένη αισιοδοξία και… αγωνία για τη συνέχεια, είναι το «τρίπτυχο» συναισθημάτων όσων ασχολούνται με την κολύμβηση και το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης.
Οι αρμόδιοι από πλευράς Δήμου Ξάνθης, έμειναν ικανοποιημένοι από την επαναλειτουργία της ¨πισίνας¨, 2,5 χρόνια μετά το κλείσιμο της και είδαν την περασμένη Δευτέρα – πρώτη ημέρα μετά την επανέναρξη – αρκετούς συμπολίτες μας να επισκέπτονται το χώρο και να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα δημοτικά προγράμματα κολύμβησης.
«Δεχθήκαμε αρκετά τηλέφωνα από το πρωί, από πολύ κόσμο που ρωτούσε πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου», τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο διευθυντής της υπηρεσίας άθλησης του Δήμου Ξάνθης, Θανάσης Πανδρακλάκης. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:
Θ.Π.: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος έδειξε από την πρώτη ημέρα ενδιαφέρον, τόσο για τα δημοτικά προγράμματα εκμάθησης του δήμου με περίπου 35 εγγραφές, όσο και για τα αγωνιστικά και άλλα τμήματα των κολυμβητικών συλλόγων».
Σε ότι αφορά τα δημοτικά προγράμματα, ο κ. Πανδρακλάκης εξήγησε:
Θ.Π.: «Αφορούν όλους τους δημότες. Στις ώρες εκμάθησης υπάρχει γυμναστής ώστε να βοηθήσει κάποιον να βελτιώσει την τεχνική του στην κολύμβηση, ή να του δείξει ασκήσεις αποθεραπείας σε περιπτώσεις τραυματισμών, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης. Επίσης να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εγγραφή είτε στα δημοτικά προγράμματα, είτε σε αυτά εκμάθησης για τα παιδιά από τους συλλόγους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γνωμάτευση από ιατρό (παθολόγο ή καρδιολόγο) και από δερματολόγο».
 
Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους συλλόγους
 Ικανοποιημένοι από την προσέλευση κολυμβητών, ειδικότερα νεαρών παιδιών που γράφτηκαν στα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, έμειναν και οι παράγοντες των δύο ξανθιώτικων κολυμβητικών συλλόγων. Περισσότερα από 250 παιδιά, διαφόρων ηλικιών, πέρασαν τη Δευτέρα την πόρτα του κολυμβητηρίου και επισκέφθηκαν τα γραφεία των συλλόγων «Ποσειδώνας» και «Κ.Ο.Ξ.» που βρίσκονται στο χώρο, ώστε να ρωτήσουν πληροφορίες και στη συνέχεια να γραφτούν μέλη.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδώνας» Ξάνθης, κ. Γιώργος Κόκκινος, δήλωσε σχετικά:
Γ.Κ.: «Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχαμε ενημερωθεί ότι θα ξανανοίξει το κολυμβητήριο, είχαμε αρχίσει επαφές με διάφορα παιδιά που ενδιαφερόταν για την κολύμβηση κι έτσι την πρώτη ημέρα λειτουργίας προχωρήσαμε επίσημα στις εγγραφές τους με τον εντυπωσιακό αριθμό των 160 εγγραφών. Ο κόσμος έδειξε με τη παρουσία του το πόσο του λείπει η κολύμβηση και γέμισε τα τμήματα του «Ποσειδώνα» .Οι παιδικές φωνές έκαναν την επανεμφάνιση τους στο χώρο του Λημνίου και τα παιδιά απόλαυσαν την πισίνα και ξεκίνησαν μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης με τους έμπειρους προπονητές μας, σε πρωινά και απογευματινά τμήματα, αλλά και στο τμήμα water polo (υδατοσφαίρισης)».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης (Κ.Ο.Ξ.) κ. Βαγγέλης Τάσσος, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την κινητικότητα των ημερών κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 100 και τα παιδιά ήδη έχουν αρχίσει μαθήματα, ενώ βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης ώστε να τα χωρίσουμε σε τμήματα. Επίσης θα αρχίσει προπονήσεις και το τμήμα water polo τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να μη μείνει στη μέση αυτή η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την κολύμβηση και αυτό το χώρο και να έχει συνέχεια».
 
Συνεργάζονται με στόχο να κρατήσουν «ζωντανό» το χώρο
 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης μαζί με τους αρμόδιους του Δήμου βρίσκονται σε συνεργασία για διάφορα οργανωτικά και άλλα θέματα, καθώς ως πρωταρχικό στόχο έχουν να διατηρήσουν το χώρο του κολυμβητηρίου «ζωντανό» και να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πριν 2,5 χρόνια, όπου το κολυμβητήριο έκλεισε ξαφνικά, λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων. Αμφότεροι οι πρόεδροι των συλλόγων εξάλλου συμφώνησαν στο ότι: «Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για το κολυμβητήριο και με την παρουσία του έδειξε ότι η κολύμβηση είναι στις προτεραιότητές του. Ελπίζουμε ο κ. Φανουράκης να κάνει τελικά πράξη αυτό που τόσο καιρό προσπαθεί και να καταφέρει να διατηρήσει την πισίνα ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που είναι και το ζητούμενο, έτσι ώστε ο κόσμος της πόλης μας να μπορεί να ωφελείται από τα καλά της κολύμβησης και να μην είναι πια η Ξάνθη η μοναδική πόλη στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης με κλειστό κολυμβητήριο».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …