Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κάρι με κουνουπίδι και πατάτες

Κάρι με κουνουπίδι και πατάτες

0

-500 gr. πατάτες σε μικρούς κύβους

-500 gr. κουνουπίδι σε μπουκέτα

-150 gr. ντομάτα τριμμένη

-4 σκ. σκόρδο τριμμένο

-1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο

-2 φύλλα δάφνης

-1 ξυλαράκι κανέλα

-1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους

-1 κ.γ. κουρκουμάς

-1 κρεμμύδι σε σκελίδες

-2,5 κ.γ. κάρι

-Ελαιόλαδο

-Αλάτι

-Λίγη ζάχαρη

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τη δάφνη, την κανέλα και το κύμινο μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κουρκουμά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρουμε λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να πιει τα πολλά υγρά της και προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν, προσθέτουμε το κάρι και νερό να τα σκεπάζει κατά το ήμισυ, αλατίζουμε, προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′-20′ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο τα θέλουμε. Αν δούμε ότι είναι πολύ αραιή η σάλτσα βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το επιπλέον ζουμί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…