Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με μανιτάρια και μήλα

Χοιρινό με μανιτάρια και μήλα

0

– 2 κιλά χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κύβους

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

-600 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα

-4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

-100 ml λευκό κρασί

-5 κόκκινα μήλα, κομμένα σε χοντρές φέτες

-2 lt ζωμό λαχανικών

-Αλάτι, πιπέρι

-Ελαιόλαδο

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα μανιτάρια και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το χοιρινό, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα μήλα και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε το χοιρινό με μανιτάρια και μήλα ζεστό, συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…