-75 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
-75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
-1 αυγό (μεγάλο), σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. φαρίνα
-3 γρ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
-3 γρ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
-3 γρ. κανέλλα, σε σκόνη
Υλικά για το γλάσο ζάχαρης
2-3 κουταλιές γάλα
1 κ. σούπας γλυκόζη
250-300 γρ ζάχαρη άχνη όσο πάρει για να έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C (στις αντιστάσεις). Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ, το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το μείγμα να ασπρίσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως στο μείγμα.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το φτερό για τη ζύμη. Στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλα του μισού εκατοστού. Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (πχ. με μαχαίρι, ποτήρι, κουπ-πατ κλπ) ανασηκώνουμε προσεχτικά με σπάτουλα για να μην σπάσει η ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα, πριν γαρνίρουμε.
Για το γλάσο ζάχαρης : Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Στο μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν η σύστασή του είναι ελαφρώς παχύρευστη και ομοιόμορφη.
Το γλάσο ζάχαρης είναι ακόμα καλύτερο για χρήση την επόμενη ημέρα. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.