Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρέμβαση ΔΕΥΑΞ για την παροχή νερού σε 200 στρέμματα μπαξέδων στα Κιμμέρια

Παρέμβαση ΔΕΥΑΞ για την παροχή νερού σε 200 στρέμματα μπαξέδων στα Κιμμέρια

0
rema kimmeria3-web

 Η δημοτική επιχείρηση αναγκάστηκε να τοποθετήσει 200 παραπάνω μέτρα σωλήνα λόγω καταστροφής του φράγματος στο ρέμα του οικισμού

 

Επικίνδυνο λόγω φθορών το τείχος αντιστήριξης, χρήζει άμεσης και ολοκληρωμένης παρέμβασης

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 

Λύση δίνει η ΔΕΥΑΞ στο πρόβλημα που ανησυχούσε τους Κιμμεριώτες, σχετικά με το πότισμα των χωραφιών τους. Λόγω των εκτεταμένων βροχοπτώσεων του χειμώνα υποχώρησε μεγάλο κομμάτι του ήδη μισοκατεστραμμένου φράγματος στο ρέμα των Κιμμερίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτιστούν, περίπου 200 στρέμματα μπαξέδες. Η ΔΕΥΑΞ ξεκίνησε τις εργασίες πριν έξι περίπου ημέρες και δουλεύοντας μεροκάματα και το σαββατοκύριακο, άνοιξε μονοπάτι και έβαλε σωλήνες, ώστε να μπορεί να μεταφέρει νερό από τον καταρράκτη που βρίσκεται πιο πίσω.

 Έσκαψαν μονοπάτι για να περάσει ο σωλήνας

Οι κάτοικοι είχαν εκδηλώσει τον προβληματισμό τους στο «Ε», σημειώνοντας ότι πληρώνουν 20 ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του αυλακίου, ωστόσο φέτος δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του νερού.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ άνοιξαν το μονοπάτι και τοποθέτησαν 200 μέτρα σωλήνα παραπάνω, παράλληλα στην κήτη του ρέματος. Έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία οδό από τον πάνω καταρράκτη που διοχετεύει το νερό προς το αυλάκι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης επιθεώρησε χθες το μεσημέρι τις εργασίες ολοκλήρωσης της παρέμβασης, διαπιστώνοντας ότι επιτεύχθηκε η ροή του νερού από το αυλάκι μέχρι το σημείο των μπαξέδων. Όπως μας εξήγησε «η παρέμβαση έπρεπε να γίνει για να δώσει λύση στο πρόβλημα των κατοίκων».

 Σοβαρές φθορές στο τείχος αντιστήριξης

Ωστόσο, όπως διαπιστώνουν ο ίδιος ο πρόεδρος, αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ, στο πρόβλημα μπορεί να δόθηκε μεν μία προσωρινή λύση για φέτος, όμως το κύριο ζήτημα είναι ότι το τείχος αντιστήριξης που βρίσκεται από την πλευρά του τζαμιού έχει υποστεί σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο. Άλλωστε, η καταστροφή του φράγματος, άρχισε να δημιουργεί αλλοιώσεις και στο τείχος του καταρράκτη που βρίσκεται πιο πάνω, πράγμα που δείχνει ότι στο σημείο απαιτείται συνολική παρέμβαση. Η ΔΕΥΑΞ, όπως μας επισημαίνει ο κ. Τσέπελης, δεν είναι αρμόδια για να επέμβει στην κήτη, αλλά θα παρείχε πρόθυμα τις υπηρεσίες της, λόγω και της ανάγκης να προχωρήσει άμεσα το έργο. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης, όπως μάθαμε, καταρτίζουν μελέτη για άλλο σημείο της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η χρυσή εποχή και τα «πέτρινα» χρόνια της αγοράς της Ξάνθης

50 χρόνια Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης   Μιλούν ο νυν πρόεδρος Νίκος Γρηγοριάδης και ο πρώην …