Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 10 χρόνια δράσεων «Αγάπης» στην Ξάνθη

10 χρόνια δράσεων «Αγάπης» στην Ξάνθη

0
aimodotes metalleia2013 1

Με την τελετή βράβευσης 94 εθελοντών αιμοδοτών ολοκληρώθηκε το διήμερο Αγάπης του συλλόγου για το 2013

 

Ενοχλημένο το ΔΣ για την πλήρη απουσία της Πολιτείας. Ευχαριστίες στην τοπική κοινωνία που στηρίζει παρά τις δυσκολίες. «Ελπίζουμε να κάνουμε του χρόνου ακόμη περισσότερα»

 

 Ιδιαίτερη και συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η βραδιά της τελετής βράβευσης και απονομής τω ν μεταλλείων της «Αγάπης» που σηματοδότησε τη λήξη του 10ου διημέρου «Αγάπης» 2013, που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών- αιμοδοτών Ξάνθης και τίθεται υπό την αιγίδα του δήμου Ξάνθης.

Στην τελετή βραβεύτηκαν 94 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Από τις βραβεύσεις των «πρωταθλητών και υπερπρωταθλητών» της αιμοδοσίας με πάνω από 10, 25, 40 και 50 αιμοδοσίες, στις βραβεύσεις με ειδικούς επαίνους στους δότες αιμοπεταλίων και στην κατάληξη έντονων χειροκροτημάτων και επευφημιών την ώρα της βράβευσης των νεότερων μελών-αιμοδοτών της οικογένειας της «αγάπης» ηλικίας από 17 έως 18 ετών.

 Παρούσες οι αρχές και αρκετός κόσμος

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ΣΣ ταξίαρχος Γεώργιος Λαχανάς, ο αιδεσιμώτατος πατέρας Κωνσταντίνος Ψαρόπουλος εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπασταματίου, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κική Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης κ. Νικόλαος Φωτιάδης και κ. Δημήτριος Βορίδης, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη κ. Νικόλαος Πιπερίγκος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης κ. Μαίρη Μπεμπέκη, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» κ. Ανδρέας Ευφραιμίδης, οι εθελοντές ιατροί του συλλόγου αιμοδοτών κ. Δημήτριος Πετρίδης και κ. Αιμίλιος Γρηγοριάδης και πολλοί άλλοι συμπολίτες.

 Ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν

Το ΔΣ του συλλόγου και ο πρόεδρος Ιωάννης Παπαχρόνης ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης που αν και μέσα σε μια έντονη οικονομική κρίση για ακόμη μια φορά έβαλαν το «χέρι στην τσέπη» προκειμένου να ενισχύσουν και αυτή την προσπάθεια, τους συνδιοργανωτές ΠΑΜΘ, ΕΒΕ και δήμο Μύκης, τους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο της εκδήλωσης, τους εξήντα εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 18 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης και προέρχονταν κυρίως από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης και του Συλλόγου Ποντίων «ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ» αλλά και τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Χρύσας και του Δημοτικού Σχολείου Πετεινού που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Δ’ Σώμα Στρατού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις διευκολύνσεις που τους παρείχαν.

 «Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι, αλλά η τοπική κοινωνία παραμένει παρούσα»

« Σε μια εποχή με έντονη οικονομική κρίση το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα της Ξάνθης συνεχίζει να δίνει και πάλι τις εξετάσεις του παρόλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες. Για δέκατη συνεχή χρονιά έλειπε και πάλι η παρουσία και συμπαράσταση ηθική αλλά και υλική της επίσημης πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι. Ούτε φυσική παρουσία υπήρξε αλλά ούτε καν μια επιστολή χαιρετισμού και συνηθισμένων «ανειλημμένων υποχρεώσεων»! Ούτε καν μια στοιχειώδη οικονομική και συμβολική έμπρακτη συμπαράσταση προς το φορέα και τα μέλη που «προσφέρουν» εθελοντικά, αλτρουιστικά και ανθρώπινα τις περισσότερες φιάλες αίματος από οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια», ανέφερε ο πρόεδρος, προσθέτοντας: «ευτυχώς η τοπική κοινωνία με τη συμπαράσταση της δημοτικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της «ζωής». Έτσι και αλλιώς το έχουμε τονίσει και παλιότερα είμαστε μαθημένοι να «πολεμούμε» μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά με την αγάπη του Θεού και τη δύναμη που μας δίνουν τα μέλη μας να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και να γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη και γιατί αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…