Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ασπίδα Ξάνθης: Με τον καλύτερο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος

Ασπίδα Ξάνθης: Με τον καλύτερο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος

0
andriko-web

Έγιναν οι απονομές στις πρωταθλήτριες ομάδες της Ασπίδας

Τρία από τα έξι αγωνιστικά τμήματα της ξανθιώτικης ομάδας τερμάτισαν πρώτα στις κατηγορίες τους

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γράφτηκε ο «επίλογος» μία εξαιρετικά επιτυχημένης χρονιάς για τα τμήματα καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας Ξάνθης.

Στον αγωνιστικό τομέα, από τα έξι τμήματα της ξανθιώτικης ομάδας τα τρία κατέκτησαν το πρωτάθλημα στις κατηγορίες τους, με αποκορύφωμα την άνοδο στη Γ’ Εθνική του ανδρικού τμήματος, ενώ το περασμένο Σάββατο η Ασπίδα είδε να γίνονται τα επίσημα εγκαίνια στο «παλατάκι» της, (κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου», ενώ στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στο «Φ. Αμοιρίδης» όπου έγινε η απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων στους παίκτες/παίκτριες της Ασπίδας, με αυτούς του ανδρικού μάλιστα να αντιμετωπίζουν για ένα ημίχρονο τους Βετεράνους Έλληνες Διεθνείς από τους οποίους ηττήθηκαν για μόλις ένα πόντο (41-40)!

Να σημειώσουμε ότι πέρα από το πρωτάθλημα στο ανδρικό που συνδυάστηκε με την άνοδο στη Γ’ Εθνική, οι γυναίκες όπως και οι κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ενώ το εφηβικό τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου και οι νεανίδες στην 3η θέση του δικού τους γκρουπ.

Έτσι στο ανδρικό η Ασπίδα επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά από 17 χρόνια καθώς η προηγούμενη σεζόν που είχε βρεθεί ξανά στη Γ’ Εθνική ήταν τη χρονιά 1996 – ’97, ενώ για την επόμενη σεζόν θα βρεθεί σε έναν εκ των δύο ομίλων Γ’ Εθν. Κατηγορία της Β. Ελλάδος μαζί με τους ΓΑΣ Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρα Καβάλας, Τιτάνες Δράμας, Γ.Σ. Ελευθερούπολης, Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, Μακάμπι Θεσ/νίκης, Μακεδονικό, Αρναία και κάποιες ακόμη που θα ανέβουν από τη Θεσ/νίκη.

Στο «ρόστερ» η Ασπίδα έχει τους: Σάκη Σταυριανό, Χρήστο Βαχαρίδη, Δημήτρη Τατάρη, Γιώργο Κοτάκη, Γιάννη Οικονόμου, Βασίλη Λιβησιανό, Γιώργο Καλαματιανό, Μιχάλη Κουμπάνη, Δημήτρη Καραμπέκη, Ιάσωνα Πετς, Άρη Σιώρα, Γιώργος Τακίδη, Κώστα Μπουραζάνη, Ερρίκο Πετκίδη, Αντώνη Παπαδάκη. Προπονητές: Δ. Παναγιωτόπουλος – Κ. Ιωαννίδης.

¨Οι επιτυχίες μας δείχνουν τη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα και πρέπει να συγχαρούμε όλους τους προπονητές γι’ αυτό¨ δήλωσε σχετικά στο «Ε» ο πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας, Πέτρος Ραπτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο νέο «σπίτι» της Ασπίδας, το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου»:

Π.Ρ.: «Ειδικά φέτος οργανωθήκαμε πολύ καλά καθώς έχουμε το δικό μας χώρο πλέον, όπου είχαμε τη δυνατότητα να οργανώνουμε καλύτερα τις προπονήσεις και να έχουμε σωστό προγραμματισμό. Η εγκατάσταση μας στο κλειστό Ευμοίρου μας γέμισε χαρά, όμως κι εμείς από την πλευρά μας το φροντίσαμε με προσωπική δουλειά και κόπο και το προσέχουμε με κάθε τρόπο. Είναι πολύ θετικό για όλους το ότι είχαμε το δικό μας χώρο, για τους προπονητές και τους αθλητές που δούλευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, για τους παράγοντες που χαίρονται για τα βήματα που έγιναν αλλά πιστεύω και για τον κόσμο που ήρθε στους αγώνες μας και απόλαυσε ωραία παιχνίδια».

Την ίδια στιγμή, στα πλαίσια του φιλικού που έδωσε η ανδρική ομάδα της Ασπίδας με την Εθνική Διεθνών Βετεράνων Ελλάδος το απόγευμα του Σαββάτου στο «Φ. Αμοιρίδης», ο αρχηγός της ξανθιώτικης ομάδας, Δημήτρης Τατάρης, δήλωσε στο «Ε»: «Η χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, καθώς το σημερινό φιλικό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, απέναντι σε ¨ιερά τέρατα¨ του μπάσκετ. Σιγά – σιγά πρέπει να αφήσουμε τις χαρές και τα πανηγύρια πίσω όμως και να επικεντρωθούμε στις προπονήσεις και την προετοιμασία μας ενόψει της νέας σεζόν που αναμένεται δύσκολη καθώς οι περισσότεροι είμαστε ¨πρωτάρηδες¨ στη Γ’ Εθνική κατηγορία».

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …