Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάει και το «ίχνος» ανακύκλωσης στην πόλη

Πάει και το «ίχνος» ανακύκλωσης στην πόλη

0
kadoi pazari1
Η υπηρεσία Καθαριότητας απέσυρε τους κάδους ανακύκλωσης για χαρτί και πλαστικό από την περιοχή της λαϊκής αγοράς
 
Απηυδισµένος ο αντιδήµαρχος Τάσος Θεοδωρίδης γιατί κάθε άλλο παρά ανακυκλώσιµα πετούσαν οι πολίτες στους κάδους
 
Εξαφανίστηκαν από την πλατεία Εµπορίου (παζάρι) οι τρεις κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, αλλά και αναποδογυρισµένο βρήκαν συµπολίτες και τον µεγάλο συρµάτινο κάδο ανακύκλωσης για πλαστικό του δήµου Ξάνθης στο κέντρο της πλατείας, στο ίδιο σηµείο. Μάλιστα δίπλα στο µεγάλο κάδο υπήρχαν σακούλες µε πλαστικά που είχαν αφήσει κάποιοι, οι οποίοι πήγαν εκεί και διαπίστωσαν ότι δεν µπορούσαν να εναποθέσουν εντός τα ανακυκλώσιµα υλικά που είχαν µαζέψει.
Κάθε λογής σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης!
Όπως ενηµερωθήκαµε από τον αντιδήµαρχο Καθαριότητας Τάσο Θεοδωρίδη, η ίδια η υπηρεσία απέσυρε τους κάδους ανακύκλωσης, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «κάθε άλλο παρά ανακύκλωση γινόταν εκεί!». Ο ίδιος εµφανώς εκνευρισµένος για την κατάσταση που παρατήρησε, σηµείωσε ακόµη: «Τα χαρτιά από τους κάδους έκαναν… φτερά. Έβαζαν µέσα σκουπίδια. Μέχρι και ψαρικά βρίσκαµε µέσα! Και για το πλαστικό βάλαµε κάδο στην αρχή, αλλά και αυτός έγινε… γενικής ταφής! Ούτε για ανακύκλωση είµαστε, ούτε για τίποτα». Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η υπηρεσία περιµάζεψε και τους κάδους, αλλά και το «ίχνος» ανακύκλωσης που υπήρχε στην πόλη.
Η αντιδηµαρχία καθαριότητας κράτησε µόνο ένα κάδο για χαρτί, που τον τοποθέτησε σε «κρυφό» σηµείο, σε στενάκι λίγο πιο πάνω από το σηµείο της λαϊκής αγοράς για να εξυπηρετεί κυρίως τους επαγγελµατίες, που εναποθέτουν εκεί τα χαρτόκουτα από τις προµήθειές τους.
Αποσύρθηκαν οι κάδοι µετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής
Όσον αφορά πάντως τον προορισµό του χαρτιού που συγκεντρωνόταν και αυτού που συγκεντρώνεται και σήµερα από τους επαγγελµατίες και πολύ δε περισσότερο τις ποσότητες του πλαστικού που εναποθέτονταν στους κατάλληλους κάδους το τοπίο είναι λίγο θολό. Ένας επιχειρηµατίας από Κοµοτηνή παίρνει το χαρτί µε κοντέινερ, ενώ η υπηρεσία συνεργάζεται και µε ένα ξανθιώτη. Ο κ. Θεοδωρίδης σχολιάζει ότι «χάρη µας κάνουν, γιατί το χαρτί έχει ελάχιστο κέρδος». Όσο για το πλαστικό, ακόµη και όταν γινόταν ανακύκλωση, ουδείς γνωρίζει τι γινόταν…
Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…