Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τρουφάκια με κάστανο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Τρουφάκια με κάστανο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

0

-200γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

-400γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

-5 κ.σ. βρασμένα κάστανα αλεσμένα σε πουρέ

-200γρ. Καστανή ζάχαρη

-120 γρ. φουντούκια και φυστίκια Αιγίνης ψημένα.

-Μία πρέζα αλάτι χοντρό

-Σκόνη κακάο προαιρετικά

Ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος, με προσοχή μη κάψει, και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λιώσει η κουβερτούρα.  Προσθέτουμε το πουρέ κάστανο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον ψυγείο μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Ετοιμάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη να λιώσει. Δεν ανακατεύουμε καθόλου και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πολύ καλά, ιδανικά την επόμενη ημέρα, σπάμε κομμάτια και βάζουμε στο μπλέντερ να θρυμματιστεί.

Τοποθετούμε σε ένα πιατάκι. Σε άλλο πιατάκι βάζουμε το κακάο. Παίρνουμε μίγμα, κάνουμε γρήγορα μπαλάκια για να μη μαλακώσει πολύ και τα κυλάμε στους ξηρούς καρπούς η στο κακάο.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …