Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά

Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά

1

9 μεσαίου μεγέθους πατάτες

1 πακέτο τυρί κρέμα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 έως 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 έως 1/2 φλιτζάνι γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)

μισό κιλό μπέικον, τηγανητό  και κομμένο σε κομμάτια,

2,5 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

ξινή κρέμα, αν θέλετε

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς  C . Τρίψτε και τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήστε τις πατάτες στους 180° C για περίπου μια ώρα, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.

Μπορείτε επίσης αντί να ψήσετε να βράσετε τις πατάτες .

Όταν οι πατάτες έχουν γίνει, ξεφλουδίστε τες  και τοποθετήστε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο να πολτοποιηθούν  .Προσθέστε το τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού του πιπεριού. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά .Εάν το μίγμα φαίνεται πραγματικά παχύ  προσθέστε έως 1/2 φλιτζάνι γάλα

Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λάδι μαγειρέματος και τοποθετείστε το μείγμα πατάτας στο ταψί .

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 °.

Αμέσως μετά την αφαίρεση από το φούρνο, καλύψτε  το από πάνω με 1 φλιτζάνι τυρί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλετε . Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…