9 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 πακέτο τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 έως 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)
μισό κιλό μπέικον, τηγανητό και κομμένο σε κομμάτια,
2,5 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
ξινή κρέμα, αν θέλετε
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς C . Τρίψτε και τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήστε τις πατάτες στους 180° C για περίπου μια ώρα, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.
Μπορείτε επίσης αντί να ψήσετε να βράσετε τις πατάτες .
Όταν οι πατάτες έχουν γίνει, ξεφλουδίστε τες και τοποθετήστε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο να πολτοποιηθούν .Προσθέστε το τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού του πιπεριού. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά .Εάν το μίγμα φαίνεται πραγματικά παχύ προσθέστε έως 1/2 φλιτζάνι γάλα
Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λάδι μαγειρέματος και τοποθετείστε το μείγμα πατάτας στο ταψί .
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 °.
Αμέσως μετά την αφαίρεση από το φούρνο, καλύψτε το από πάνω με 1 φλιτζάνι τυρί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλετε . Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.