Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γιατί δεν αναλαμβάνει η «Στήριξη» τις δράσεις υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών;

Γιατί δεν αναλαμβάνει η «Στήριξη» τις δράσεις υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών;

0

Ερώτημα προς τον Κ. Κουρτίδη από τον Ιρ. Χατζηγκενέ με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της πρόθεσης ίδρυσης νέας δομής

Για «επιλεκτική ευαισθησία» κατηγορεί τον Κώστα Κουρτίδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης δημιουργίας δομής για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.

Ο κ. Χατζηγκενέ, επισημαίνοντας ότι «κάθε Δομή που στηρίζει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι ευπρόσδεκτη και η υποστήριξη τους πρέπει να είναι δεδομένη», αναρωτιέται: «εφόσον έχει διαπιστωθεί η ανάγκη να υπάρχει και στην Ξάνθη μία Δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται η ήδη υφιστάμενη;  Η υφιστάμενη δομή είναι φυσικά το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Στήριξη», που στο άρθρο 3 του καταστατικού της προβλέπει ρητά την «παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας πρόνοιας και φροντίδας και σε: θύματα βιασμού, βασανιστηρίων και διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), Γυναίκες και παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας, Κακοποιημένες γυναίκες».  Επομένως, επαναδιατυπώνουμε το ερώτημα: Για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται η «Στήριξη»; Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι αν δεν απαντήσει ο κ. Κουρτίδης «δύο είναι τα τινά: Είτε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι ανίκανη να λειτουργήσει τις Δομές της και έτσι βασίζεται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, είτε ο κος Κουρτίδης «ξέχασε» ή «αγνοεί» την «Στήριξη» και πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…