-1 κούπα κόκκινα φασόλια βρασμένα
-1 ½ φλιτζανάκι ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
-1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
-1 πράσο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 ξερό κρεμμύδι
-2 καρότα
-3 κ.τ.σ. χυμό ντομάτας ή 1 κ.τ.σ μπελτέ
-Αλάτι, πιπέρι
-1 κ.τ.γλ. κουρκουμά
-1 κ.τ.γλ. γλυκιά πάπρικα
-1 πρέζα κάρι (στη μύτη του μαχαιριού)
Ξεπλένουμε πολλές φορές το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να το χρειαστούμε σε ένα μπολ με νερό. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στη φωτιά σε μια χαμηλή κατσαρόλα με λίγο νερό να γιαχνιστούν. Όταν εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κυβάκια και το ρύζι αφού το σουρώσουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε μερικές φορές με ξύλινη κουτάλα να σοταριστούν, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και ένα φλιτζανάκι νερό ακόμα (προσθέτουμε αργότερα ακόμη λίγο αν χρειάζεται) και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.
Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.