Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεφτεδάκια λεμονάτα

Κεφτεδάκια λεμονάτα

0

-700γρ. κιμά

-160γρ. ψίχα ψωμιού

-1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1/2 χούφτα τυρί τριμμένο

-2 ασπράδια αυγών

-Λίγο αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-Λίγος δυόσμος ξερός

-λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

-2 λεμόνια (η ένα αν δεν σας αρέσουν τα πολύ ξινά)

-1 φλιτζάνι του καφέ γάλα

-2 κρόκους

-1-2 κουταλιές βούτυρο

-1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι, 1 κύβο λαχανικών

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά, τη ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το τυρί, τα ασπράδια, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε τα υλικά μας πολύ καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και τοποθετούμε το  λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τον κύβο και τον χυμό από τα δύο λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να λιώνει το βούτυρο και να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με το γάλα και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες, ανακινούμε λίγο τη κατσαρόλα η οποία είναι πάνω στη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…