Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ορχήστρα Βιολιώνε στο Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Η Ορχήστρα Βιολιώνε στο Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

0

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή η «Ορχήστρα Βιολιώνε» θα πραγματοποιήσει δυο μουσικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022, με τίτλο «Ορχήστρα Βιολιώνε με Άρωμα Σμύρνης». Θα παρουσιαστούν, ως επί το πλείστον, παλαιοί οργανικοί σκοποί από τον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας, παραλλαγμένοι σύμφωνα με τους ποικίλους ευρηματικούς τρόπους ενορχήστρωσης της ορχήστρας. Επιδίωξη του εν λόγω εναλλακτικού πολυμελούς σχήματος αποκλειστικά τοξοτών εγχόρδων είναι να αναδείξει μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση, με στοιχεία τόσο παλαιάς όσο και νέας τεχνοτροπίας, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων.

Η ορχήστρα τελεί υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζαρία, επίκουρου καθηγητή βιολιού στην κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» δημιουργήθηκε το 2018. Aποτελεί μια εικοσαμελή ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων των φοιτητών της ειδίκευσης του βιολιού της κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Ποιητικής αυτού.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…