-3 φλιτζάνια γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά
-3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη χωρίς γεύση
Βάζουμε ένα σουρωτήρι με πανί ή φίλτρο πανί πάνω από ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο με τέσσερις ώρες.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια στο γιαούρτι και ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε κρύο νερό και χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό. Ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης στο γιαούρτι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 40 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα δοχείο κατάψυξης και παγώνουμε για 2-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.