Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ»

Ο ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ»

0

Αν και με σημαντική καθυστέρηση άρχισε η ανακαίνιση του οικήματος του παιδικού σταθμού στην Περικλέους/Θεμιστοκλέους γωνία, που παλαιότερα στέγασε και την Τοπογραφική Υπηρεσία Ξάνθης.

Όπως φαίνεται θα αποτελέσει τη μοναδική μονοκατοικία που θα σπάζει κατά τα επόμενα χρόνια τη μονοτονία των πολυκατοικιών που κτίζονται συνεχώς στην αριστερή και δεξιά πλευρά του μοναδικού δρόμου διπλής κυκλοφορίας της πόλης.

Όπως μας ενημέρωσε η οικογένεια Αντωνίου Κοσμίδη – Ελένης Μαρίνη, που δημιούργησε τους πρώτους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στην πόλη μας και όπου διαπαιδαγωγήθηκαν αρκετές χιλιάδες παιδιών μέχρι σήμερα, το κτίριο θα παραμείνει νεοκλασικό.

Μετά την αλλαγή της σκεπής και την τοποθέτηση σύγχρονων μονωτικών υλικών μεταξύ της οροφής και των κεραμιδιών ρωμαϊκού τύπου, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση τεχνικού παρκέ στο δάπεδο του β΄ ορόφου, ώστε τα παιδιά να παίζουν και να ασχολούνται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τη μεγαλύτερη άνεση.

Το Κέντρο Απασχόλησης Βρεφών – Νηπίων με έμφαση στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θα εξοπλισθεί με ό,τι πιο σύγχρονο σε παιδαγωγικό υλικό (παιχνίδια και μέσα διδασκαλίας, όπως βιβλία, κομπιούτερ, οθόνες προβολής κλπ.), φιλοδοξώντας να αποτελέσει το φυτώριο των μελλοντικών καλλιτεχνών της πόλης μας.

Από εξωτερικής εμφάνισης θα έχει τη μορφή νεοκλασικού κτίσματος με εναλλασσόμενους χρωματισμούς κυπαρισσί, ώχρα και λευκού. Το έργο εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ μέσω σχετικού προγράμματος του Υπ. Ανάπτυξης.

Την ίδια μορφή θα επιδιωχθεί να έχει το κτίριο σε περίπτωση που ανοικοδομηθεί εκ νέου και στεγάσει μελλοντικά στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ένα ακόμη πιο σύγχρονο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης. Όπως μας ενημέρωσαν οι επαγγελματίες του παιδικού σταθμού, καταξιωμένος εργολάβος της πόλης μας με ευαισθησία στην κατασκευή καλαίσθητων οικοδομών ενδιαφέρθηκε να κλείσει συμφωνία ανέγερσης σύγχρονου εμφανίσιμου οικοδομήματος, έναντι αντιπαροχής -ενδεχομένως με νεοκλασικά χαρακτηριστικά- και βρίσκεται σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του οικήματος.

Στο νέο οίκημα θα επιδιωχθεί να υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και απασχόλησης 100 περίπου παιδιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…