Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του Γηροκομείου Ξάνθης

Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του Γηροκομείου Ξάνθης

0

Από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Πολύτιμη η συμβολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντού. Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ανήμερα της γιορτής του, πραγματοποιείται ο ετήσιος απολογισμός του Γηροκομείου Ξάνθης.

Παρουσία των αρχών του τόπου, η πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ασπασία Στυλιανίδου παρουσίασε τον απολογισμό του έτους, ο οποίος περιελάμβανε κάτι ξεχωριστό.

Ήταν αυτό του νέου εξοπλισμού του Γηροκομείου.

Με παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού, όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» η κ. Στυλιανίδου, το Γηροκομείο εξοπλίστηκε με εβδομήντα κλίνες, τριάντα πέντε κομοδίνα πορτατίφ, καθρέφτες και ντουλάπες.

Ο κ. Κοντός με ενέργειές του προς την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας «Αλληλεγγύη» αλλά και προς τον ΑΘΗΝΑ 2004, συνέβαλε έτσι ώστε το ίδρυμα να εξοπλιστεί κατά το καλύτερο δυνατό αλλά και ταχύτερο τρόπο.

Η αλλαγή, με το που έφτασε ο εξοπλισμός, έγινε άμεσα.

Και ήταν αναγκαία να υπάρξει όπως επισημαίνει η πρόεδρος αφού το πρόβλημα με την παλαιότητα των υπαρχόντων ήταν γνωστή και απασχολούσε διαρκώς κατά τις συνεδριάσεις του Ιδρύματος.

Το ίδρυμα τώρα εξοπλίστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναφέρει η κ. Στυλιανίδου.

Μάλιστα, μεταφέροντάς μας τις απόψεις των τροφίμων, κάνουν λόγο για μια εικόνα εντελώς διαφορετική που τους έχει ανανεώσει!

Πριν καιρό, το Γηροκομείο Ξάνθης, είχε λάβει επιστολή του ΑΘΗΝΑ 2004 όπου του ζητούνταν να καταγράψει τις ανάγκες του σε εξοπλισμό.

Εγγράφως το Γηροκομείο δια της Προέδρου, ειδοποίησε τον Οργανισμό για τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

Το θέμα έθιξε και με την επίσκεψή του στο Υπουργείο, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Λίγο καιρό αργότερα, το Γηροκομείο έλαβε την ειδοποίηση πως ο εξοπλισμός βρίσκεται στο ΠΕΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Ίδρυμα κράτησε και επιπλέον εξοπλισμό μιας και πρόκειται να επεκταθούν οι χώροι του.

Η κ. Στυλιανίδου, τόνισε ότι υπάρχει η πολύτιμη συμπαράσταση των αρχών του τόπου, με αποτέλεσμα το Γηροκομείο να αποτελεί πρότυπο σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Και δικαίως κατέχει τον τίτλο του καλύτερου Ιδρύματος, αφού πρωτοπορεί σε καθαριότητα, φροντίδα με στόχο πάντα την καλύτερη διαβίωση των τροφίμων του.

Εκεί όμως που στάθηκε η Πρόεδρος, είναι στην αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών του, οι οποίοι δρώντας ανώνυμα, προσφέρουν την βοήθειά τους.

Μια βοήθεια που είναι είτε οικονομική, είτε υλική.

Άνθρωποι που επιθυμούν να προσφέρουν, που δίνουν την αγάπη τους απλόχερα για να βοηθήσουν την τρίτη ηλικία που φιλοξενείται στους χώρους του Γηροκομείου, είναι αυτοί που το στηρίζουν στην κάθε του προσπάθεια.

Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι ξεκίνησε σιγά σιγά η δημοσιοποίηση της εκμετάλλευσης του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφού τα χρήματα του ελληνικού λαού, εκτός από την σπουδαία διοργάνωση που πέρασε, πιάνουν τόπο σε τομείς όπου υπάρχει ουσιαστική ανάγκη.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Η Μητρόπολη Ξάνθης βλέποντας τ…