Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όταν τα παιδία παίζει …με τη φωτιά!

Όταν τα παιδία παίζει …με τη φωτιά!

0
pyrkagia_1-empros

4χρονος έβαλε φωτιά με παραφινέλαιο στο σπίτι του στην Πεζούλα

Ευτυχώς παρενέβη έγκαιρα η μητέρα του και τον γλύτωσε μαζί με τη μικρή αδελφή του Το εσωτερικό της μονοκατοικίας καταστράφηκε.

Η περιέργεια, η έλλειψη της αίσθησης κινδύνου που έχουν τα παιδιά αλλά και η απουσία και απροσεξία των γονιών έστω και για μικρό χρονικό διάστημα λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή ενός 4χορνου αγοριού και της μικρής αδελφής του ( 1, 5 ετών) που κινδύνεψαν να καούν στο σπίτι τους στην Πεζούλα του Δ., Αβδήρων.  
Έβαλε φωτιά …με παραφινέλαιο
Όπως μας πληροφόρησε ο πατέρας των παιδιών κ. Κιζλαρίδης Θανάσης, ο γιος του προχθές στις 9 το πρωί εκμεταλλευόμενος την απουσία του ίδιου που ήταν στην Ξάνθη για δουλειές και της ολιγόλεπτης απουσίας της μητέρας του που ευτυχώς ήταν στην αυλή του σπιτιού κάνοντας δουλειές και έτσι μπόρεσε να παρέμβει πριν να είναι αργά, έβαλε φωτιά στο σαλόνι όπου έπαιζε με την μικρή αδελφή του. Ο 4χρονος βρήκε ένα μπουκάλι με παραφινέλαιο που είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο και αφού το περιέχυσε στον καναπέ το άναψε μ’ έναν αναπτήρα που επίσης βρήκε στο σπίτι. ¨Η φωτιά πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και κατέκαυσε τον καναπέ και τα έπιπλα. Ο 4χρονος δεν αντέδρασε – όπως μας είπε ο πατέρας του – ούτε έδειξε να φοβάται όμως η αδελφή του άρχισε να κλαίει. Το κλάμα του παιδιού της άκουσε η μητέρα των παιδιών ενώ είδε και τον καπνό που άρχισε να βγαίνει από το παράθυρο αφού …λαμπάδιασαν οι κουρτίνες. Όρμησε μέσα στο σπίτι βγάζοντας τα παιδιά έξω και μεταφέροντάς τα σε γειτονικό σπίτι. Η ίδια δεν έκανε άλλη προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και στο παιδικό δωμάτιο καίγοντας το ταβάνι που ήταν από πλαστικό
Η Πυροσβεστική Ξάνθης ειδοποιήθηκε στις 10.05 και άμεσα κατέφθασε στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα και 3 πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά περιορίζοντας την καταστροφή στα δύο δωμάτια. Όμως από τους καπνούς έχει ρυπανθεί όλο το σπίτι.  
Αλληλεγγύη από τους χωριανούς…
Στο πλευρό της οικογένειας στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γείτονες και όλοι οι συγχωριανοί τους αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης που υπάρχουν ακόμη στα χωριά. Έτσι ο γείτονας έφερε πιεστικό για να καθαριστεί το σπίτι ενώ άλλοι χωριανοί βοήθησαν τον κ. Κιζλαρίδη να μαζέψει και να πετάξει τα κατεστραμμένα έπιπλα και ρούχα. Παράλληλα ανέλαβαν να απευθυνθούν στην Μητρόπολη για λογαριασμό του προκειμένου να του δοθεί οικονομική ενίσχυση. Οκ. Κιζλαρίδης είναι υδραυλικός και προσπαθεί νύχτα μέρα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που το επάγγελμά του έχει πληγεί από την αναδουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο να τα φέρει βόλτα και να εξασφαλίσει το ψωμί της οικογένειας. Γ ια το λόγο αυτό μετακόμισε από την Ξάνθη που νοίκιαζε διαμέρισμα και ήρθε στο πατρικό του σπίτι στην Πεζούλα αφού το επιδιόρθωσε. Τώρα όμως και μετά απ’ αυτό που του’ τυχε χρειάζεται αρκετά λεφτά για να μπορέσει να το κάνει κατοικήσιμο.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…