-200 γρ. φακές
-1 φύλλο δάφνης
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 κ. σ. ξίδι
-1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
-1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένος
-1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
-200 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
-80 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-χυμός από 1 λεμόνι
Ρίχνετε νερό σε μία κατσαρόλα και βράζεις τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για μισή περίπου ώρα. Τις αφαιρείτε αφού σιγουρευτείτε ότι έχουν μαλακώσει και τις σουρώνετε.
Τις βάζετε και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μισό λάδι και όλο το ξύδι. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε σε ένα ταψί τα κολοκυθάκια, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τις φακές και τα κολοκύθια σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε την ντομάτα, τα μυρωδικά τη φέτα και το λεμόνι. Ανακατεύετε και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.