Σχόλια 26-09-2012

0

Εκτελούνται συνταγές ή ασφαλισμένοι;

Φυλακή για τους φοροφυγάδες  


Είναι μια είδηση που εάν υλοποιηθεί θ’ αποτελέσει μια ηθικής μορφής απάντηση στην πλειοψηφία των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων.
Για όλους αυτούς που πληρώνουν έναντι αυτών που μονίμως και με σύστημα φοροδιαφεύγουν.
Είναι όντως σκληρό πράγμα η φυλακή. Όμως, όταν η φοροδιαφυγή έχει γίνει τρόπος λειτουργίας για κάποιους, τότε είναι απαραίτητη η λήψη σκληρών μέτρων.
Αρκεί βέβαια να ληφθούν και να μην μείνουν στο επίπεδο των δηλώσεων όπως τόσα χρόνια.
«Ε»        

 

Διασυρμός  

 


Οι ήττες είναι μέσα στο παιγνίδι του ποδοσφαίρου και των οποιονδήποτε αθλημάτων, κι αυτό πρέπει να το αποδεχθούν όλοι, φίλαθλοι και οπαδοί.
Όμως, αυτό που έπαθε η SKODA προχθές ήταν διασυρμός. Η ομάδα για άλλη μια φορά δεν είχε σχέδιο και οργάνωση μέσα στο γήπεδο. Δεν φαινόταν να υπάρχει τακτική. Ή κι αν υπήρχε από τον προπονητή, δεν μπορούσαν οι ποδοσφαιριστές να την εφαρμόσουν κι αυτό είναι ίσως και το ζητούμενο.
Που ξεκινά, όπως γνωρίζουν οι φίλαθλοι από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών να αφομοιώσουν τη διδασκαλία του προπονητή τους.
Αυτά ως προς το θεωρητικό μέρος. Διότι στο γήπεδο μετράει το αποτέλεσμα. Κι αυτό ήταν ανύπαρκτο. Δεν υπήρχε αρχή και τέλος στη SKODA προχθές. Καμία γραμμή της δεν έπαιξε σωστά.
Η παρότρυνση «ψηλά το κεφάλι» προς τους ποδοσφαιριστές είναι σωστή και έχει ψυχολογικούς λόγους. Απαιτείται όμως μαζί στο κεφάλι, να υπάρχει περιεχόμενο και τα πόδια να παίζουν μπάλα, όχι κλωτσοσκούφι.
Για τον προπονητή Ουζουνίδη δεν έχουμε εμείς να πούμε πολλά. Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι αναλώσιμοι οι προπονητές. Προφανώς έχει το μερίδιο ευθύνης του και κριτής των πάντων τ’ αποτελέσματα.
Κατά τα λοιπά, ομάδα μας είναι και θα την στηρίξουμε.
«Ε»            

 

Στροφή στον πρωτογενή τομέα  

 


Η οικονομική κρίση που βιώνουμε λίγο-πολύ όλοι, με την αποβιομηχάνιση του νομού όπως και άλλων νομών, επίσης και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ανέδειξε και έφερε στην επιφάνεια ένα σημαντικό στοιχείο: την σωστή, οργανωμένη και βάση προγράμματος αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα.
Δυστυχώς, για να μην τα μηδενίζουμε όλα, στον τομέα αυτόν προς αυτήν την κατεύθυνση, ελάχιστα έγιναν. Φταίει και το ηλικιακό προσωπικό που είναι μεγάλο στα χρόνια, φταίνε όμως και οι λανθασμένες επιλογές που στόχο δεν είχαν την ανάπτυξη, αλλά την…αγραναύπαση! Οι επιδοτήσεις τελικά έκαναν κακό.
Και σήμερα, που η πίεση είναι ασφυκτική, δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές και προγράμματα για να προσελκύσουν τους νέους, με ένα αξιοπρεπές γνωστικό επίπεδο (ακόμη και πανεπιστημιακό) να ασχοληθούν με τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, με τα θερμοκήπια, με την μελισσοτροφία, σαλιγκαροτροφία, και με μια σειρά ευκαιριών του πρωτογενούς τομέα.
Έχουμε ένα εξαιρετικό κλίμα, παράγουμε νοστιμότατα φρούτα και λαχανικά, κι εμείς είμαστε ελλειμματικοί όπως τραγικά υστερούμε σε όλα τα κρέατα!
Οι νέοι επιζητούν την στροφή αλλά θέλουν ένα πλαίσιο σίγουρο και σταθερό.
«Ε»    

 

Κόψτε κάτι κύριοι  

 


Εντάξει, αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και δικαίωμα σε ερωτήσεις προς τους υπουργούς έχουν οι βουλευτές γιατί και αυτό εμπίπτει στα καθήκοντά τους, αλλά όχι υπερβολές.
Διότι η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ και Καραγιουσούφ προς τον υπουργό Παιδείας, ότι εξαιτίας έλλειψης φοιτητικών εστιών και ενοικίασης από ιδιώτες «… μεγάλος αριθμός φοιτητών θα αναγκαστεί να διακόψει τις σπουδές…».
Κύριοι, καλή η αντιπολίτευση, αλλά σε λογικά πλαίσια. Χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς που δημιουργούν εντυπώσεις.
-Και όπως λέει και ο λαός μας, «κόψτε κάτι…».
«Ε»      

 

Τρόικα που θέλαμε…  

 


Η κρίση στην περιοχή μας έπληξε κυρίως τα συνεταιριστικά εργοστάσια. Κυρίως τους αγροτοεργάτες που ορισμένοι στην άκρατη ασυδοσία, προχώρησαν σε πλαστές συντάξεις και τόσα χρόνια ήταν οι βασικοί θαμώνες των μπουζουκομάγαζων, με το «Τζώνυ» στο τραπέζι και πανέρια με λουλούδια στις τραγουδίστριες.
Τώρα είναι «αγανακτισμένοι».
Α, και τα «κ…μπαρα» με τα 10€ το…νεράκι της «αρτίστας».
Τρόικα που θέλαμε!
Παραλείπω να σχολιάσω τον διορισμό.
VEN.KAR.                

 

Ξεχωριστή παρουσία  

 


Τιμή για την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τιμή για την τέχνη, η παρουσία της αστυνόμου-αγιογράφου Γεωργίας Σαρρή με έκθεση έργων στο Ζλάτογκραντ.
Ξεχωριστή παρουσία. Στο επίσημο δείπνο βρισκόταν δίπλα σε κάποια ευρωβουλευτίνα της Βουλγαρίας από τη Βάρνα, ονόματι Αντωνία.
Δεν νομίζω να πήρε μεταγραφή ή απόσπαση…
Σ.Α.    

 

Περικλής Χονδρός  

 


…το όνομα στην πυρογραφία, με έκθεση έργων δίπλα στη Γεωργία Σαρρή.
Βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα δίπλα τους και κάποια εικαστικός από τη Σμύρνη.
Βρε μύτη αυτοί οι εικαστικοί! Οσμίζονται ο ένας τον άλλο από χιλιόμετρα.
Σ.Α.      

 

«Μπλόκο» για γραφεία της Χρυσής Αυγής  

 


Δυσκολίες φαίνεται ότι συναντά η Χρυσή Αυγή στην Ξάνθη στην προσπάθειά της να στεγάσει τα νέα γραφεία του κόμματος σε χώρο κεντρικής πολυκατοικίας της οδού 28ης Οκτωβρίου (γωνία με Τσιμισκή). Η είδηση ότι μοιράστηκε στους ενοίκους έντυπο που τους παροτρύνει να αντιδράσουν στην στέγαση της Χ.Α. στο οίκημα γιατί «θα χάσουν την ησυχία τους» επαληθεύτηκε, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, προβληματισμός υπάρχει στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αφού ενδέχεται κάποιοι ενοικιαστές να μετακομίσουν, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ενοχλήσεις και επεισόδια. Άλλωστε, οι προθέσεις μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου της Ξάνθης έχουν ήδη διαφανεί με την πρόσφατη πορεία στα υπό κατασκευή γραφεία.
Ε.Δ.    

 

Γονείς και μαθητές μαζί  

 


Κάποιες φορές οι κινητοποιήσεις των μαθητών και οι καταλήψεις προκαλούσαν μειδιάματα, λόγω των αιτημάτων, με δημοφιλέστερο το… χαρτί τουαλέτας. Άλλοτε, πιο πρόσφατα, οι διαμαρτυρίες για την υποχρηματοδότηση της παιδείας και τις υποδομές ερμηνεύονταν σαν δικαιολογία «για να χάσουμε και καμιά μέρα μάθημα». Το αίτημα όμως, της χθεσινής κινητοποίησης, όπως και την προηγούμενης λίγες ημέρες πριν είναι επιτακτικό και ουσιαστικό. Το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Γι’ αυτό και αυτή τη φορά οι γονείς συμπαραστάθηκαν στα παιδιά τους και διαδήλωσαν μαζί τους έξω από το διοικητήριο. Οι ίδιοι, δεν μπαίνουν στο «τριπάκι» της αναζήτησης ευθυνών,σέβονται τα επιχειρήματα του ΚΤΕΛ, αλλά απαιτούν δέσμευση από επίσημα χείλη. Ζητούν το αυτονόητο, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι στην επιστολή τους.
Στη διαδήλωση πάντως, διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, καθώς δεν ήταν γνωστό τι ένταση θα λάβουν οι κινητοποιήσεις. Ωστόσο, μαθητές και γονείς διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά και πάλι μένουν στην αναμονή.
Ε.Δ.      

 

Οι Τούρκοι θέλουν τη ΣΕΚΑΠ


Στη ΣΕΚΑΠ αναφέρεται σε άρθρο της η εφημερίδα  Millyet της Τουρκίας με τίτλο: «Υποψήφια Τουρκική η ελληνική καπνοβιομηχανία». Στο ρεπορτάζ αναφέρονται λεπτομερή οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και μάλιστα παρότι αυτά είναι αρνητικά παρουσιάζεται σαν μια ελκυστική επένδυση, λόγω των μεριδίων της στην ελληνική αγορά αλλά και τις εξαγωγές που έχει σε τρίτες χώρες. Γίνεται αναφορά και στην Τουρκική SEBA που είναι μια από τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της και μάλιστα τονίζεται ότι η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τη SEBA θα είναι εγγύηση για την συνέχιση της λειτουργία της καπνοβιομηχανίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Να σημειώσουμε ότι η SEBA συνεργάζονται με τη ΣΕΚΑΠ στο παρελθόν στον τομέα της πακετοποίησης.
– Άφεριν παιδιά κάντε καλή προσφορά και βλέπουμε…
Μ.Ξ.
 
Η μετανάστευση…


Πριν λίγο καιρό παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης Οικονομικών του Δ.Π.Θ. κ. Τουρασής. Ο λόγος; Μετανάστευσε στο Καζακστάν και όπως μάθαμε βρήκε δουλειά με πολύ παχυλό μισθό! Είναι αυτό το κύμα μετανάστευσης που τώρα πλέον έχει άλλα χαρακτηριστικά. Φεύγουν κυρίως επιστήμονες αναζητώντας προοπτική και  φυσικά καλύτερες αμοιβές μιας και τους «στενεύει» ο τόπος τους.
Θεμιτό …δεν λέμε αλλά τι θα γίνει αν στα δύσκολα λακίζουν όλοι;
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…