Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα με κεφτεδάκια

Σούπα με κεφτεδάκια

0

Για τη σούπα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι

1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό

Αλάτι, πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια

300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…