Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

0

-1 λάχανο μεγάλο
Για την γέμιση :
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
-1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
-1 καρότο τριμμένο,
-2 κολοκυθάκια τριμμένα,
-1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβακια,
-1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια,
-1 κουτί μανιτάρια σε φέτες,
-2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα,
-αλάτι, πιπέρι,
-λάδι
Για την λεμονάτη σάλτσα :
-1 με 2 φλιτζάνια ζουμί από το φαγητό,
-1 κουταλιά κορν φλαουρ, χυμός λεμονιού

Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα δύο δάχτυλα νερό και αφού χαράξουμε βαθιά το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι του, το τοποθετούμε ανάποδα, με το κοτσάνι προς τα κάτω μέσα στην κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το λάχανο για δέκα περίπου λεπτά. Αφαιρούμε το λάχανο από την κατσαρόλα κι αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και τοποθετούμε μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε. Στρώνουμε λίγα από τα σκληρά φύλλα που έχει το λάχανο στη μέση του, στον πάτο της κατσαρόλας κι εκεί επάνω τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες, τον έναν σφιχτά δίπλα στον άλλο. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ένα καρότο σε κύβους, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, νερό που να σκεπάζει τους ντολμάδες, λάδι και τους σιγοβράζουμε.
Αφήνουμε να μείνει ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού και το ρίχνομαι στην κατσαρόλα. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμη ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

-2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…