-1 κοτόπουλο (1,5 κιλό) κομμένο σε μερίδες
-500 γρ. χυλοπιτάκι
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-400γρ ντοματάκια κονκασέ
-1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
-50ml κόκκινο κρασί
-1 ξυλάκι κανέλας
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-2-3 κόκκους μπαχάρι
-2 φύλλα δάφνης
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ,τα ντοματάκια κονκασέ, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , τα φύλλα δάφνης , το ξυλάκι κανέλας και το μπαχάρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 30 λεπτά . Μεταφορά στη γάστρα (αν θες): Λαδώνουμε την γάστρα και την αφήνουμε στο φούρνο να ζεσταθεί . Βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα στη γάστρα, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ελάχιστο ζεστό νερό (να καλυφθούν οι χυλοπίτες). Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πιούν τα ζυμαρικά τα υγρά και να μελώσουν.
Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο τυρί.


