
Για τη ζύμη:
-3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
Για τη γέμιση:
-1 ½ φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
-1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα
-6 φέτες γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
-4 αυγά
-Δυόσμο
-1 φέτα τυρί (φέτα)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει τη μαγειρική σόδα και έχει αφρατέψει. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. Προσθέτουμε τη φέτα και τον δυόσμο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το φύλλο. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια.