
-100 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά ζάχαρη
-¼ κουταλάκι αλάτι
-50gr βούτυρο
-30-45ml νερό
Για τη γέμιση:
-300-350 gr σταφύλια σε ρώγες
-50gr αμύγδαλα
-2-3 κουταλιές ζάχαρη
-2 αυγά μέτρια
-1 κουταλιά λικέρ ή κονιάκ
-100 ml γάλα
Πλένουμε τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: Σε multi ή σε μπλέντερ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο, τη ζάχαρη και το αλάτι και πατάμε το διακόπτη μέχρι να αποκτήσει το μείγμα υφή ψίχουλων. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε το νερό (2 κουταλιές στην αρχή). Ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια συμπαγή ζύμη.
Την απλώνουμε (πάνω σε χαρτί ψησίματος) σε δίσκο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από σκεύος ψησίματος με διάμετρο 22cm και μετά τη στρώνουμε όπως είναι με το χαρτί στο σκεύος μας. Βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Τρυπάμε την τάρτα εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι και την φουρνίζουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση (περίπου 15 λεπτά).
Αλέθουμε ελαφρά τα αμύγδαλα στο multi, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο του (εκτός τα σταφύλια). Πατάμε 1-2 φορές το κουμπί του να ανακατωθούν. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, στρώνουμε τις ρώγες των σταφυλιών και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ξαναφουρνίζουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει και να κάνει χρυσαφί κρούστα η τάρτα μας. Περιμένουμε να γίνει χλιαρή και σερβίρουμε.