Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και πιπεριά

Μελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και πιπεριά

0

-6 μεσαίες μελιτζάνες

-400γρ ντομάτες

-100γρ πιπεριές

-300γρ κρεμμύδι

-30γρ ελαιόλαδο

-150γρ νερό

-20γρ σκόρδο

-30γρ μαϊντανό

-10γρ ρίγανη

-200γρ φέτα

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράζουμε σταυρωτά, αφού τις αλατίσουμε, τις ψήνουμε σε αέρα για 20’ και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ενώ την ντομάτα και τις πιπεριές σε καρέ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Έπειτα προσθέτουμε ανά ένα λεπτό μαγειρέματος το σκόρδο τη ντομάτα και τη πιπεριά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να βγάλουν τα λαχανικά, όλα τους τα υγρά -περίπου 10’- και σβήνουμε με το νερό. Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να δέσουν τα υγρά σε μια ελαφριά σάλτσα.

Μόλις η γέμισή μας κρυώσει ελαφρώς, δημιουργούμε με τη πλάτη ενός κουταλιού ένα “κανάλι” στις μελιτζάνες για να χωρέσει η γέμισή μας. Προχωράμε με το να γεμίσουμε τις μελιτζάνες και να ραντίσουμε με επιπλέον ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ψήνουμε τις γεμισμένες μελιτζάνες για 35’ στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φέτα και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 10’ μέχρι να ροδίσει η φέτα.

Τέλος, αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν, γαρνίρουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλοκαιρινή σαλάτα με ζυμαρικά

-1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας -φέτα όση θέλετε -1 αγγούρι κομμένο σε φέτες -1 …