Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο γλυκόξινο

Κοτόπουλο γλυκόξινο

0

-500 γρ. Στήθος κοτόπουλου

-4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας

-2-3 κ.σ. Μέλι

-Λίγο Φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)

-3-4 Σκελίδες σκόρδο

-Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-Κάρυ

-Τζίντζερ σε σκόνη

-λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα

 

Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε μερίδες ή σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα: τη σάλτσα σόγιας, τα μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι, κάρυ, τζίντζερ) και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ με τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο ή και αρκετές ώρες αν έχουμε το περιθώριο. Όσο περισσότερο μαριναριστεί το κοτόπουλο τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ λίγο φυτικό λάδι και προσθέτουμε το μέλι. Μην βάζετε πολύ λάδι στο τηγάνι, γιατί το μέλι θα καραμελώσει και θα κολλήσει. Το αφήνουμε να λιώσει και το ανακατεύουμε με το λάδι ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα και από τις δύο πλευρές.  Φροντίστε η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην καεί το μέλι.

Σερβίρετε αμέσως το πιάτο για να απολαύσετε τη σάλτσα ζεστή και μελωμένη πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

-450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…