
-18 μικρά καλαμαράκια
-ελαιόλαδο για τη σχάρα
Για την γέμιση
-½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
-300 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
Για τη μαρινάτα
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
-πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρείτε το κόκαλο. Ξεπλένετε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνετε καλά. Σε γαβάθα βάζετε τα υλικά της μαρινάτας και τα καλαμάρια και ανακατεύετε ώστε να πάει η μαρινάτα παντού σε κάθε καλαμάρι. Βάζετε μια λωρίδα. πιπεριάς και ένα μπαστουνάκι τυρί μέσα σε κάθε καλαμάρι και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τα καλαμάρια στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε στο γκριλ σε δυνατή φωτιά στην επάνω θέση του φούρνου. Αφήνετε να ροδίσουν και να κάνουν γραμμές και τα γυρίζετε να ψηθούν από όλες τις πλευρές περίπου 15 λεπτά.
Αλείφετε τα καλαμαράκια με την μαρινάτα τους 2-3 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος. Τα σερβίρετε με λεμόνι.