
-250 γρ. πέννες ολικής
-1 στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε χοντρές φέτες
-1/2 κρεμμύδι σε φέτες
-1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
-50 ml λευκό κρασί
-200 ml ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου
-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από όλες τις μεριές, αλατοπιπερώνοντάς το.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό και τα μισά φυλλαράκια θυμάρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, βράζοντάς τα σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 21 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Προς το τέλος μαγειρέματος του κοτόπουλου προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε μια κουτάλα (για σούπα) από το καυτό ζουμί του κοτόπουλου. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ρευστό μείγμα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο, τη σάλτσα του και το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι.