
Για το μωσαϊκό
-250 γρ. πραλίνα φιστικιού με στέβια
-200 τυρί κρέμα light
-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
-2/3 από ένα πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη
-2-3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη
-1 κουβερτούρα με στέβια
-λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα φιστικιού και το γιαούρτι καλά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή φόρμα που την έχουμε καλύψει με διαφανή μεμβράνη για να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα τον κορμό-μωσαϊκό.
Τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη για να κρυώσει και να σφίξει.
Εάν χρειάζεται, μετά από 1-1,5 ώρα μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα του μωσαϊκού, ρολάροντάς το για λίγο στον πάγκο της κουζίνας και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα με 1 κ.σ. ηλιέλαιο και το περιχύνουμε. Τέλος, το πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια.
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη, βρέχουμε με ζεστό νερό ένα μαχαίρι και το κόβουμε σε φέτες. Διατηρείται στην κατάψυξη.
Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα και πραλίνα με ζάχαρη.