
-2 φλιτζάνια μελιτζάνα ψημένη και πολτοποιημένη (περίπου 4 μέτριες μελιτζάνες)
-1 φλιτζάνι πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη (3-4 μέτριες πατάτες)
-150 γρ. βρώμη
-100 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι (μουσκεμένο και στυμμένο)
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-1-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κ.σ ελαιόλαδο
-1 κ.σ ξύδι
-Αλάτι, πιπέρι
-Θυμάρι, ρίγανη, καγιέν, δυόσμο, μαϊντανό
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με το μαχαιράκι και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά σε λεκανίτσα με νερό και άφθονο αλάτι. Στη συνέχεια τις στύβουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Αναμιγνύουμε τις μελιτζάνες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπιφτέκια και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.