Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κιμαδόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Κιμαδόπιτα με φύλλο κανταΐφι

1

-500gr φύλλο κανταΐφι,

-400gr κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός),

-3 μέτριες πατάτες,

-4 αυγά,

-2 κουταλάκια κάρυ κίτρινο,

-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

-150ml λάδι ελιάς,

-1 κουταλιά βούτυρο,

-αλάτι και πιπέρι.

Πρώτα απ’ όλα καθαρίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Σε ένα τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές λάδι και το βούτυρο και “γυαλίζετε” το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην σχηματιστούν χοντρά κομμάτια. Προσθέτετε και τις πατάτες, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σοταριστούν, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα. Ετοιμάζετε το ταψί, στρώνοντας το με χαρτί φούρνου. Σε ένα πιάτο βάζετε λίγο από το λάδι. Ανοίξτε το κανταΐφι και ξεχωρίστε το καλά. Βουτάτε λίγο από το κανταΐφι στο λάδι και το στρώνετε στο ταψί. Αφού στρώσετε το μισό κανταΐφι, βάζετε την γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο, πάντα βουτώντας το στο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παγωτό light με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι

-2 μπανάνες -2 κ.σ. φυστικοβούτυρο -150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι -50ml γάλα Επικάλυψη (προα…