
-250 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
-300 γρ. τυρί κρέμα
-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-50 γρ. βούτυρο αγελάδας
-λίγο μοσχοκάρυδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να φτιάξουμε ταλιατέλες με μπέικον και σάλτσα τυριού, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
Μετριάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.