
-500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο
-1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλες, κίτρινα πλευρώτους, ή πορτομπέλο ή ασπρομανίταρα) τεμαχισμένα
-1/2 φλιτζάνι λάδι καλής ποιότητας
-3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
-1 ποτηράκι λευκό κρασί
-300 γραμ. χυμός ντομάτας χωρίς φλούδα
Για την μπεσαμέλ:
-1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
-Ένα ματσάκι μαϊντανό
-7 φλιτζάνια νερό
-Λίγο μπαχάρι
-Λίγο πιπέρι μαύρο τριμμένο φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι λάδι καλής ποιότητας
-1 κουταλάκι αλάτι
Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα περνάμε από το μπλέντερ ώστε να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν χυλός. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με τη ντομάτα, τον μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια.
Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.
Για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ: Βράζουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε τη σάλτσα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεσαμέλ για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.