
Για τη βάση
-250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο
-85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-90γρ. πραλίνα ή κρέμα φιστικιού Αιγίνης
Για τη γέμιση
-300γρ τυρί κρέμα
-80γρ. ζάχαρη άχνη
-500ml φυτική κρέμα γάλακτος
-180γρ. κρέμα ή πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για την επικάλυψη
-200ml κρέμα γάλακτος
-200γρ. κουβερτούρα
-Φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
Για το βάση: ψιλοκόβουμε το κανταΐφι όσο είναι κατεψυγμένο. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν λιώσει βάζουμε το κανταΐφι. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πάστα φιστικιού. Ανακατεύουμε. Βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα στη βάση μια στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 24εκ. Απλώνουμε το μίγμα της βάσης, πιέζοντας το κανταΐφι για να πάει ομοιόμορφα παντού.
Για τη γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και τη ζάχαρη άχνη, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να αφρατέψει η ποσότητα που βάζουμε κάθε φορά και μετά προσθέτουμε την επόμενη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Βάζουμε μέσα την πάστα φιστικιού. Ανακατεύουμε μία φορά και κατεβάζουμε από το μίξερ. Ανακατεύουμε το μίγμα με μία μαρίζ και το βάζουμε στο ταψί πάνω από το κανταΐφι. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την γκανάς: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι ώσπου να κοχλάσει και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη βάζουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με τα χοντροαλεσμένα φιστίκια και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η γκανάς. Σερβίρουμε μεταφέροντας το cheesecake σε πιατέλα, αφαιρώντας την αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζουμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και κόβουμε το cheesecake. Mε αυτό τον τρόπο θα κοπεί πιο εύκολα η γκανάς και δεν θα εισχωρήσει μέσα στην κρέμα. Αν δεν μας αρέσει η πικρή σοκολάτα, τότε κάνουμε την γκανάς με μισή ποσότητα κουβερτούρα και μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος.