
Για τη σάλτσα σοκολάτας
350 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. Κορν φλάουρ
2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
100 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο
1/2 κ.γλ. Αλάτι
Για τις αυγόφετες
8 φέτες Τσουρέκι
3 Αυγά
220 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
1/2 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γλ. Κανέλα σε σκόνη
4 κ.γλ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
4 Μπανάνες
4 κ.γλ. Ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα
Φουντούκια
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το κακάο και 2 κ.σ. από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα. Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Για τις αυγόφετες τσουρεκιού: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε στο μπολ μία-μία 2 φέτες τσουρεκιού και μουλιάζουμε για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει προσθέτουμε 1 κ.γλ. βούτυρο και τηγανίζουμε σε δόσεις τις αυγόφετες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε τις αυγόφετες σε πιατέλα.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες: Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος, στη μέση 1 μπανάνα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη, μεταφέρουμε τις φέτες μπανάνας με την πλευρά που έχουμε κόψει να ακουμπάει στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη ακόμη και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να καραμελώσουν.
Τοποθετούμε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από τις αυγόφετες και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Πασπαλίζουμε πάνω από τη σάλτσα σοκολάτας με τα φουντούκια σπασμένα και σερβίρουμε.