
-5 μελιτζάνες τσακώνικες
-1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-2 φύλλα δάφνης
-1 ξύλο κανέλα
-λάδι για το σοτάρισμα
-αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, τις αφήνουμε για 1/2 ώρα, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τις μελιτζάνες με λίγο λάδι και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, την δάφνη, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλι, αλλά κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό, έως ότου βράσει και μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, φροντίζοντας να μείνουν ολόκληρα τα κρεμμύδια.