Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

0

-1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι

-1 πακέτο παπαρδέλες

-1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη

-1 κ.σ. πελτέ

-150 ml κόκκινο κρασί

-2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

-1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3 στικ σέλερι κομμένα σε κυβάκια

-1 κύβο βοδινό

-1 ποτήρι καυτό νερό

-1 πρέζα ζάχαρη

-Αλάτι και πιπέρι

-2 κγ πάπρικα γλυκιά

-1 κγ ρίγανη ξερή

-1 σκελίδα σκόρδο τριμένο

-2 φύλλα δάφνης

-1 κσ θυμάρι ξερό

-100 ml ελαιόλαδο

 

Κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε το κρέας μας σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε σε ρηχή κατσαρόλα καλά το κρέας με το μισό λάδι και το αποσύρουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τρίβουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας μας να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα από το κρέας. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε λιγάκι για να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ να κάψει και προσθέτουμε το κρέας με τα ζουμιά που έχει βγάλει στην πιατέλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι, τον κύβο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 περίπου ώρες ή μέχρι το κρέας μας να “λιώνει”.

Αφού περάσουν 2 ωρίτσες ξεσκεπάζουμε και αφαιρούμε το κρέας μας σε μια πιατέλα και το “μαδάμε” με ένα μαχαίρι.

Ξαναρίχνουμε το κρέας μας στην σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά. Παράλληλα έχουμε βάλει νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις παπαρδέλες μας για 7,8 λεπτά.

Αφού γίνουν οι παπαρδέλες σουρώνουμε και τις ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από την σάλτσα με το μαδημένο κρέας μέσα στις παπαρδέλες και ανακατεύουμε καλά καλά.

Σερβίρουμε ρίχνοντας στο κάθε πιάτο σάλτσα και κρεατάκι μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

  • xtapodomakaronada-fournou

    Χταποδομακαρονάδα φούρνου

    -1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο -500 γρ. μακαρόνια λεπτά -3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμ…
  • Φασολάδα με ζυμαρικά

    100 γρ. μπέικον, κομμάτι ολόκληρο ή παστό χοιρινό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι …
  • Μοσχαράκι γλυκόξινο στιφάδο

    -1 κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κρέας σε μέτρια κομμάτια  (σπάλα, ποντίκι) -60ml ελαιόλαδο -1 μέτ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολάκια με Φέτα και Πιπεριές

Υλικά για τη ζύμη: -2 ποτήρια χλιαρό γάλα -1 κύβος μαγιά -1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο -…