![](https://empros.gr/wp-content/uploads/2025/02/crumple-vromis-850x491.jpg)
-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-400 γρ. αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης στο μούλτι)
-2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-½ κ.γλ. αλάτι
-180 ml ηλιέλαιο
-140 ml ελαιόλαδο
-200 ml γάλα
-2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-160 γρ. μαύρη ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση φρούτων
-3 μήλα
-2 αχλάδια
-6 δαμάσκηνα
-3 κ.γλ. κορν φλάουρ
-χυμό από 1 μικρό λεμόνι
-100 γρ. μαύρη ζάχαρη
-1 κ.γλ. κανέλα
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ο.χ. με το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη (που λίγο κολλάει στα χέρια). Βάζουμε το μπολ όπως είναι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κομματάκια μαζί με τα δαμάσκηνα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Όταν κρυώσει η ζύμη τόσο που να μην κολλά πλέον στα χέρια, παίρνουμε περίπου τα ⅔ της και την πιέζουμε ομοιόμορφα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, σχηματίζοντας τη βάση. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση φρούτων πιέζοντας ελαφρά πάνω στη βάση.
Όση ζύμη έμεινε σχηματίζουμε μικρότερα και μεγαλύτερα τρίμματα (αν και η ζύμη θα είναι μαλακή, όχι τριφτή) που τα ρίχνουμε διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια της γέμισης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.